Skip to the content

Svømning - for dig og for fællesskabet

svoemning barn pige svinger haar i vand

Er der en svømmehal i dit nye nærområde, så er det bare med at komme afsted. Svømning er nemlig den perfekte træningsform for både den garvede fisk i vandet og dig, som gerne vil i gang med at træne skånsomt og effektivt. Desuden er svømmehallen ofte et hyggeligt, lokalt samlingspunkt.

Find et tilbud, der passer til dig

De fleste svømmehaller er lokale aktivitetscentre med et væld af tilbud, som henvender sig til både børn og voksne. Uanset dine evner og dit ambitionsniveau har din lokale svømmehal et tilbud eller flere, som hel sikkert matcher dig og dit motionsbehov.

Svømmehallen ligger ofte i forlængelse af et idrætscenter og/eller en sportshal og er derfor et naturligt samlingspunkt med masser af aktiviteter og fællesskab. Som ny i området er dit engagement og din interesse i et aktivt fritidsliv også en nem vej ind i nye, lokale fællesskaber.

En motionsform for alle

Det er videnskabelig bevist, at svømning er en skånsom og ikke mindst livsforlængende sport, hvor alle kan være med. Svømning er nemlig en af de mindst belastende former for træning, hvor du bare kan klø på i måneder og år uden at mærke skyggen af sportsskader.

Sørger du for at komme afsted minimum to gange i ugen, styrker du ikke bare din kondition, du får også en smukkere og mere smidig krop. I vandet er de fleste af dine muskler i arbejde, og dette er med til at styrke og udvide både lunge- og hjertekapacitet. Svømning er en fremragende forbrændingsmotor og mere effektivt end mange andre motionsformer.

Nemt at komme igang

Alt hvad du behøver for at komme godt fra start er badetøj og evt. svømmebriller. Det er en fordel, at din svømmedragt sidder tæt ind til kroppen, da det minimerer vandmodstanden, når du tager svømmetag i vandet. Svømmebrillerne gør, at du ikke hele tiden skal stoppe op og ”tørre” øjnene, hvilket kan være super generende.

Derefter skal du overveje, hvilken form for motionssvømning der passer bedst til dig. Skal du træne på hold med andre, eller foretrækker du selv at komme afsted? Tag kontakt til din nye lokale svømmehal og hør, hvad de har af muligheder. Derefter er det bare med at komme afsted.

Slap af - nyd bevægelsesfriheden i vandet

  • Få styr på teknikken – meld dig eks. til et hold, som matcher dit nivea
  • Hold teknik og kondi ved lige – kom afsted to gange om uge
  • Lav evt. en svømmeaftale med en ven eller en veninde – en fast aftale forpligter, og du har selskab både før, under og efter træning

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.