Skip to the content

Førstegangsflytter? Husk budgettet!

Førstegangsflytter? Få økonomien til at hænge sammen

At flytte hjemmefra for første gang kan både være yderst angstprovokerende og samtidig super spændende. Alt efter hvor pludseligt din flytning kommer, kan det være vanskeligt få økonomien til at hænge helt sammen, da en flytning altid bringer uforudsete udgifter. Vi vil derfor i denne artikel give dig nogle gode råd til, hvordan du kan få din økonomi til at løbe rundt i en flyttesituation.

Spar op og læg budget – hurtigst muligt

Allerede i det øjeblik du overvejer at flytte hjemmefra, skal du begynde at spare op til begivenheden. Med en flytning kommer en masse omkostninger, som skal betales. Det er derfor meget hjælpsomt, hvis man allerede har en solid boligopsparing, så man har råd til at etablere sig. 

Inden du flytter, er du nødt til at udarbejde et budget over din fremtidige økonomi. Hvis du har købt en bolig, har du som regel allerede fremvist et budget over for din bank. Hvis du lejer en bolig, er det dog ikke altid, at man tænker over at holde budget over sine indtægter og udgifter. Men det kan være meget rart at vide, hvor mange penge, der hver måned er i overskud, når man har betalt sine faster udgifter. Man skal kraftigt overveje, hvad de overskydende penge, eller rådighedsbeløbet,  skal bruges på, da dette er variable udgifter, man selv er herre over.  

Træk på dit netværk

Når du skal flytte første gang, skal du bruge alsidige kompetencer. Du skal bruge nogle, der kan samle møbler, sætte lamper op, lave små renovationer, male og eventuelt slibe gulvet. Det er ikke sikkert, at du besidder alle disse kompetencer selv, og det er rigtig omkostningsfuldt at betale sig fra det. Det kan derfor være en fordel at overveje, hvilket netværk du kan trække på. Folk vil garanteret hjælpe dig med at komme på plads i din nye bolig, så du skal endelig ikke tøve med at bede om hjælp.   

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.