Skip to the content

Har du styr på haven?

StyrPåHaven.

Er din have kedelig og farveløs? Er græsset groet over taget, og stokroserne visnet? Så er det måske på tide at få den piftet op. Har du ikke selv så grønne fingre, eller har du brug for nogen, som kan nytænke dine udendørsarealer, så er en anlægsgartner en god hjælp. En anlægsgartner kan anlægge en ny have eller få styr på en forsømt have, der trænger til en kærlig hånd.

Faglig ekspertise

Mange boligejere kan sagtens selv holde styr på deres have – og mange flytter netop i hus eller rækkehus, fordi der gerne hører en have med. Men hvis man skal have anlagt en ny have, eller haven virkelig trænger til en omgang, kan det være en god idé at hyre en anlægsgartner, der kan være behjælpelig med både faglig ekspertise og de rette maskiner til formålet.

En anlægsgartner arbejder ikke kun med planter, men kan vejlede og rådgive i forhold til en samlet haveplan for dine grønne områder. Måske har du en helt klar forestilling om, hvordan din have skal ende med at se ud, men det kan også være, du har brug for udefrakommende inspiration til, hvordan det færdige resultat kan tage sig ud.

Haven er halvdelen af hjemmet

For mange boligejere udgør haven eller andre udeområder en stor del af grunden, og derfor ønsker de fleste også at udnytte udendørsarealerne. En have skal tage sig godt ud, hvis man skal finde den behagelig at opholde sig i, og det er ikke kun blomster og planter, som gør udfaldet. Din anlægsgartner kan også lægge fliser, lave stenopsætninger, anlægge en terrasse eller lave hegn, trapper og støttemure – alt sammen ting som kan sætte et personligt præg på netop din have.

Tip: Med en terrasse har du et hyggeligt sted, hvor du kan grille med familien i foråret og om sommeren, og med et nyt hegn kan du sørge for, at du uforstyrret kan tilbringe tid i din grønne oase.

Styr på haven – året rundt

Det er selvfølgelig i foråret og sommerhalvåret, du for alvor får mest ud dine grønne arealerne. Men haven er der året rundt, og din anlægsgartner tager derfor også højde for de skiftende årstider og tilrettelægger dine grønne områder sådan, at de tager sig godt ud på alle tider af året.

Tip: En anlægsgartner kan hjælpe dig med at gøre din have til et sted, hvor børnene trives – uanset alder.

Om skribenten

Anne Ulrick Lousdal

Anne er journalist hos Flytteguiden og udarbejder indholdet til Flytteguidens forskellige medier - fra brochure til SoMe.