Skip to the content

Vær med til at redde liv

Vær med til at redde liv

Hver dag er danske bloddonorer med til at gøre en stor forskel for mange mennesker - du kan være med til at redde mennesker landet over. 

Når man tænker på anvendelsen af det blod, der bliver doneret, så tænker mange nok især på akutte blodtransfusioner hos patienter, som har lidt stort blodtab. Den gruppe udgør 12 procent af det anvendte blod fra danske bloddonorer. Den gruppe af patienter, der faktisk modtager mest af det donerede blod, er kræftpatienter, som modtager 39 procent af det donerede blod, hvor blodet bliver brugt til forskellige former for kræftbehandling.

Bliv Bloddonor

Du kan selv melde dig som bloddonor og være med til at gøre en stor forskel. Dit blod kan blive brugt til at redde liv og gøre hverdagen nemmere for en masse mennesker. Der er ca. 230.000 frivillige bloddonorer i Danmark, og der er plads til flere, som gerne vil være med til at gøre en forskel.

Du tilmelder dig på her, hvor du også kan læse mere om, hvad det vil sige at blive bloddonor.

Hvad kræver det?
For at blive bloddonor skal du være mellem 17 og 60 år gammel, du skal være sund og rask og veje mindst 50 kg. Et lille prik kan gøre en stor forskel.

Hvem bruger donorblodet?

  • 39 % af blodet anvendes til kræftbehandling
  • 20 % af blodet anvendes i behandlingen af hjerte-/karsygdomme samt lungesygdomme
  • 12 % af blodet anvendes til patienter, som akut har lidt et stort blodtab
  • 11 % af blodet anvendes til patienter, som lider af sygdom i deres fordøjelsessystem
  • 5 % af blodet anvendes til patienter, som lider af blodsygdomme
  • 13 % af blodet anvendes til øvrige patienter – eksempelvis ved fødsler

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.