Skip to the content

Den sidste oprydning og flytning

Den sidste oprydning og flytning

Sponsoreret indhold

Efter et dødsfald ligger fokusset ofte på begravelsen, der skal ske så hurtigt som muligt, men selv efter den, er du ikke færdig med at sige farvel. Nu skal dødsboet ryddes, så fremmede kan flytte ind og gøre boet levende igen.

Uoverskuelig proces...? 

Det er forfærdeligt at miste en nær ven eller familiemedlem. Ikke nok med at du skal kæmpe med sorgen, er der også en masse uafsluttede ender, som du nu står tilbage med. Den afdøde havde et helt liv, der nu skal pakkes sammen og ryddes op. Tømning af et dødsbo kan være en stor mundfuld for en familie, der netop har mistet nogen. Det kan være ubehageligt at skulle gå rundt og forsøge at finde ud af, hvad man kan beholde eller give slip på. Er det ikke alt sammen vigtigt? Bærer hver eneste genstand i hjemmet ikke minder?

Tip: Hvis det er svært at finde overblikket, er det værd at overveje ekstern hjælp. Det er muligt at få et udefrakommende firma, som for eksempel Dødsbohjælp, til at komme ind og rydde dødsboet for dig.

Hvordan gør du?

Hvis du ønsker hjælp til at rydde et dødsbo kan du ringe til for eksempel Dødsbohjælpen. De sender folk ud for at vurdere dødsboet, og I har en snak om, hvad du og din familie ønsker hjælp til. Det er muligt mere eller mindre at skræddersy en aftale, der passer til jeres behov så sørg for at være åbne med jeres ønsker.

Efter samtalen bliver der aftalt en tid for tømningen af dødsboet. Før den finder sted, bør du og din familie få fjernet alle de ting, som I ønsker at beholde, for tømning af dødsboet involverer hovedsaligt udsmidning af affald og afskaffelse af ting som hårde hvidevarer og andre ting, der ikke længere skal være i hjemmet.

Behold det vigtige

Når du får hjælp udefra til tømning af dødsbo, opstår der selvfølgelig en naturlig bekymring for, om alle tingene bare bliver kylet ud, og du står tilbage uden noget som helst. Der er derfor en samtale forud for rydningen, hvor du kan få hjælp til at finde ud af, hvad du vil beholde i familien, og hvor meget du og din familie selv ønsker at hjælpe med rydningen. På den måde kan du sikre dig præcis den mængde af kontrol, som du ønsker over rydningen. Du behøver ikke involvere dig mere end at samle de ting, som din familie ønsker at bevare.

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.