Skip to the content

Et år på efterskole

Efterskole, ny kommune, flytning, Flytteguiden

Det kan være en god beslutning at sende sit barn på efterskole. Her får de unge en målrettet skolegang og pligter, der kræver, at de tager ansvar.

En god investering

En efterskole er en uddannelsesinstitution, hvor de unge både bor og har undervisning. De danske efterskoler tilbyder undervisning, som svarer til 8., 9. og 10. klasse. Det betyder, at dit barn har mulighed for at færdiggøre de sidste år af grundskolen på en efterskole, og det kan være en rigtig god investering. Efterskolerne tager sig nemlig både af de unges faglige og personlige udvikling og gør dem klar til fremtidige uddannelses- og karrierevalg.

Pligter og ansvar

På en efterskole bor der som regel to eller tre elever på hvert værelse. Det betyder, at de unge lærer at tage ansvar – ikke bare for sig selv, men også for hinanden. De fleste efterskoler har desuden madordninger, hvor de unge skiftes til at lave mad til hinanden. Herudover er det også kutyme, at den enkelte vasker sit eget tøj og holder sit værelse rent og ryddeligt. Rengøring af fællesarealer plejer at gå på tur. På en efterskole er der ikke udelukkende fokus på undervisning, men også på andre færdigheder, som kan gavne dit barn på længere sigt. Et efterskoleophold er med til at gøre din guldklump både selvstændigt og ansvarsfuldt, og det er en god bagage at have med senere i livet.

Hvordan vælger du en efterskole?

De danske efterskoler er vidt forskellige og fokuserer på forskellige fag og aktiviteter. Efterskolevalget skal baseres på dit barns egne ønsker, interesser og faglige niveau. Det betyder også, at yngre søskende ikke nødvendigvis skal følge i ældre søskendes fodspor. Det er også en god idé at tage højde for den geografiske placering. Hvis efterskolen ligger for tæt på hjemmet, bliver det måske svært at komme ud af de vante mønstre og blive en del af den nye hverdag. Hvis efterskolen ligger for langt væk, bliver transporten frem og tilbage dyr og besværlig.

Tip: Du kan altid kontakte en efterskole og få en snak om dit barns muligheder. Læs mere her

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.