Skip to the content

Fald til i dit nyt område

Fald til i dit nyt område

En flytning er i sig selv en omvæltning, og der kan ligge forskellige grunde bag de pakkede kasser og flyttebilen. Uanset hvor du er endt, er der en sandsynlighed for, at du ikke har det store lokalkendskab og skal bygge et socialt netværk op i lokalområdet.

Engager dig i lokalområdet 

Én ting er sikkert, når du flytter til et nyt område, og det er, at du langt hurtigere føler dig hjemme ved at engagere dig i lokallivet. Det kan være svært at tage kontakt til nye mennesker, og en afvisning kan ikke udelukkes. Heldigvis viser det sig oftest, at mennesker og fællesskaber bliver glade og smigrede af at blive opsøgt. Her får du 7 tips til at komme godt i gang i din nye kommune.

 1. Vær modig - og tålmodig 
  Tag initiativ, og opsøg folk. Måske sker der ikke noget. Måske gør der. Men vigtigst af alt, så tag et smil på, lyt og interessér dig. Det kan være, du ikke tror, at I har meget til fælles. Men mange venskaber og relationer blomstrer over tid – og nogle gange viser det sig, at I faktisk har noget at give hinanden, som I ikke så i starten.
 1. Bliv frivillig
  Frivillighed kan være din direkte vej ind i fællesskaber, hvor du omgiver dig med kollegaer og ildsjæle, der er drevet af engagement og overskud. Der findes et væld af tilbud til frivillighed. Besøg din kommunes hjemmeside og frivilligjob, eller læs mere om at være frivillig her.
 1. Meld dig ind i en forening 
  Det kan være nemmere at stifte nye bekendtskaber, når man i forvejen har en fælles interesse. Det kan være en politisk forening, en idrætsforening, en hobby. Det er i princippet lige meget, om det er brætspil, fluefiskeri eller ballondans. Det vigtigste er bare, at du finder sammen med nogle, som deler din interesse og passion.
 1. Involvér dig 
  Du kan også udvide dit lokale netværk gennem de fællesskaber, du automatisk tilknyttes i dit nye nærområde. Er du startet i nyt job, så meld dig ind i et kollegialt udvalg. Er du forælder, så meld dig i forældrerådet i barnets skole eller institution. Har du hund, så opsøg andre borgere med hunde i området.
 1. Find sociale grupper online 
  Mange kommuner, byer og handelsforeninger har Facebook-grupper, du kan melde dig ind i. Disse kan være gode for tilflyttere til at stifte nye bekendtskaber. Samtidigt har de fleste af disse onlinegrupper også en finger på pulsen i forhold til, hvad der rører sig af aktiviteter og events i området.
 1. Vær imødekommende og opmærksom
  Vær selv opmærksom på, om andre omkring dig har brug for hjælp, sparring eller måske endda en skulder til støtte. Tilbyd dig selv og følg op.
 1. Carpe diem
  Prøv at bemærke de initiativer og invitationer, der opstår spontant på vejen – og sig ja. 
  De er ofte en håndsrækning for at byde dig velkommen og lære dig bedre at kende.

Om skribenten

Flytteguiden

Flytteguiden

Flytteguiden er en platform for alle flyttende borgere i Danmark. Her finder man relevante informationer i forbindelse med et boligskifte.