Valg af institution er ikke altid barnemad


Flytteguiden • maj 07, 2019

 

Når du skal til at sende dit barn i institution, har du flere muligheder at vælge imellem, og du skal tænke over, hvad dit barn og din familie vil trives bedst med.


Hvad passer til jer?


De typiske valgmuligheder, alt efter dit barns alder og mulighederne i dit område, er vuggestue, børnehave, privat eller kommunal dagpleje:


  • Vuggestue: Vuggestuer er typisk for børn i alderen 6 måneder til tre år.
  • Børnehave: Børn kan typisk gå i børnehave, fra de er knap tre år og frem til, at de skal starte i skole.
  • Dagpleje: I en dagpleje passes børnene som regel i dagplejerens private hjem. Denne pasningsform bruges typisk til børn under tre år, men kan også godt være for ældre børn.
  • Privat Børnepasning: Private børnepassere skal godkendes af kommunen, der fører tilsyn med den private pasningsordning. Hvis du ønsker at benytte privat børnepasning, skal kommunen give et økonomisk tilskud.


Hvad er en god institution?


Nedenstående punkter kan være gode at overveje, når du skal vælge det rigtige sted:


  • Hvor mange pædagoger/personale er der pr. barn?
  • Virker personalet glade og tilfredse med stedet?
  • Lægges der vægt på særlige værdier eller pædagogikker?
  • Er der plads til at få indflydelse som forælder?
  • Kan søskende være i samme gruppe?
  • Hvordan foregår indskolingen?


Hvordan vælger jeg det rigtige sted? 
Der er stor forskel på børn og derfor også stor forskel på, hvad børn trives bedst med. Vil dit barn trives bedst med en masse andre børn omkring sig i en vuggestue eller børnehave? Eller vil det være bedre med færre børn og mere ro hos en dagplejemor? Der kan også være stor forskel på, om dit barn vil trives bedst med flere voksne omkring sig – eller bare én voksen?


Husk: Logistikken, når du skal vælge institution, er naturligvis heller ikke uvæsentlig. Hvordan ligger dagplejen eller daginstitutionen i forhold til hjem og job? Det er vigtigt, at din hverdag kommer til at hænge sammen – både for dig og for dit barn. 


Del artikel

30 Jan, 2024
I en verden, hvor bekvemmelighed og tilgængelighed er afgørende, er konceptet med mobile høreklinikker, dukket op som en banebrydende løsning til at imødekomme individernes behov for hørepleje. Denne artikel udforsker forskellige aspekter af mobile høreklinikker, lige fra definitionen til fordelene, alt imens den understreger vigtigheden af personlig og kvalitetsfuld hørepleje.
17 Dec, 2023
At bygge et nyt hus er en rejse, der kræver omhyggelig planlægning og forståelse af processen. Denne guide vil uddybe nøgleaspekterne af at bygge et nyt hus, så du kan træffe informerede beslutninger og realisere din drømmebolig.
30 Aug, 2023
Velkommen til Grønland, det betagende arktiske paradis, hvor isbjergene møder den endeløse horisont, og kulturel rigdom trives i harmoni med den uovertrufne natur. I denne artikel vil vi dykke ned i emnet "bolig Grønland," hvor vi udforsker innovative og bæredygtige boligløsninger, der passer perfekt ind i denne unikke kontekst.
07 Aug, 2023
Nedpakning af det gamle hjem, booking af flyttemænd, ændring af adresse, bestilling af flyttekasser og meget mere. Det er ingen let sag at flytte i en ny bolig – det er tværtimod forbundet med en lang række praktiske opgaver, der skal klares.
12 Jul, 2023
Et sundt og behageligt arbejdsmiljø spiller en afgørende rolle for både medarbejdere og virksomhedens produktivitet.
11 Jun, 2023
Bliv klogere på vigtigheden af at beskytte dit landbrug og dine aktiver mod uforudsete hændelser.
27 Apr, 2023
En omfattende introduktion til typehuse, deres fordele og ulemper samt nogle tips til, hvordan du vælger det rigtige typehus for dig og din familie.
akustikplader fra akustiksalg.
29 Mar, 2023
Akustikplader er et produkt, der bliver mere og mere populært, når det kommer til at forbedre akustikken i forskellige typer af rum. Men hvad er akustikplader, og hvordan fungerer de? I denne artikel vil vi undersøge alt, hvad du behøver at vide om akustikplader og deres funktion.
01 Mar, 2023
Når du flytter til et nyt hjem, er der mange ting at tage højde for, herunder også belysningen. Belysningen kan have stor indflydelse på den generelle atmosfære og stemning i dit nye hjem
Flere indlæg
Share by: