Skip to the content

Fællesskab og netværk gennem foreningen

Fællesskab og netværk gennem foreningen

Fællesskab og relationer skaber veltilpashed og tilknytning, og derfor er det en god idé at sørge for at opbygge et netværk, når man flytter til en ny kommune. Der er mange måder, hvorpå man kan lære sit nye nabolag at kende og udvikle sit netværk, men foreningslivet er et godt sted at starte.

Orienteringsløb eller litteraturkreds?

Definitionen på en forening er en sammenslutning af personer, virksomheder eller lignende, der har til formål at dyrke en fælles interesse. En forening kan hjælpe dig til at komme i gang med sport og kreativitet og samtidig være et socialt samlingspunkt, hvor du kan møde nye mennesker og stifte nye venskaber. Men hvilken forening skal du vælge?                 

Der findes massevis af foreninger i hver eneste kommune, og foreningernes fokus spænder bredt fra sportsforeninger til politiske bevægelser. Hvis du interesserer dig for kultur, kan du opsøge en kulturel forening, hvor du kan få dækket dine behov for museumsbesøg, litteraturkredse og koncerter. I kulturforeningen kan du desuden arbejde aktivt sammen med ligesindede om at få flere tilbud og kulturelle muligheder til jeres kommune.

Idrætsforeninger kan hjælpe dig til at blive mere fysisk aktiv, men også bidrage til bedre tilknytning dit nye område og dine nye naboer. I idrætsforeningerne findes gerne et væld af forskellige hold, hvor du kan dyrke sport på forskellige niveauer, uanset om du er begynder eller øvet.

Kan du lide at male, spille musik eller nørkle med hækling og strik, kan du helt sikkert også finde det i din kommune. Er du nysgerrig på, hvilke foreningsmuligheder der findes i din kommune, kan du læse mere på Frivilligportalen.

Vidste du…  
Du kan danne din egen forening, hvis du mener, den mangler i din nye kommune. Enhver har ret til at danne en forening, så længe foreningens formål er lovligt.

Giv det videre           

Foreninger er ikke bare sport og kreativitet, men også fællesskab, lokalt sammenhold og frivillighed. Netop frivilligheden er en helt central faktor i foreningslivet, som ofte består af frivillige instruktører, koordinatorer og bestyrelsesmedlemmer.

Du kan blive frivillig i den forening, du selv er en del af. Hvis du bliver frivillig i en forening, kan du samtidig give det videre til andre, som du selv har fået: Nye relationer, netværk – og måske en travl kalender.  

Tip: Du kan undersøge dine muligheder for at blive frivillig i en forening nær dig – de fleste takker ikke nej til frivillig hjælp.

Om skribenten

Anne Ulrick Lousdal

Anne er journalist hos Flytteguiden og udarbejder indholdet til Flytteguidens forskellige medier - fra brochure til SoMe.