Skip to the content

Køkkenrum er hjerterum

Køkkenrum er hjerterum

Mange opfatter køkkenet som boligens hjerte, da køkkenet er et af de rum, som vi opholder os allermest i. I køkkenet mødes vi om madlavning, måltider og muntre stunder, og derfor er det vigtigt med et køkken, der har plads til både hjerterum og køkkenkunst.

Hvad skal køkkenet rumme?       

Skal man investere i et nyt køkken, er det vigtigt forinden at gøre sig tanker om, hvilke behov og ønsker man har til det nye køkken. Det er bl.a. en god idé at overveje, hvem og hvor mange der skal bruge køkkenet til hverdag, og hvor meget opbevaringsplads man har brug for. Skal køkkenet også bruges til opholdsrum og arbejdsplads, er det vigtigt at sikre, at der er plads nok i rummet til at indfri disse ønsker.

Også når det gælder udvælgelsen af materialer, bør man tage højde for, hvem der skal bruge køkkenet. Hvis man f.eks. har små børn, er det måske ikke optimalt med låger i højglans, som nemt kan blive snavsede. Hvis lågerne i køkkenet står til at blive udsat for mange børnefingre, kan man vælge materialer med en høj slidstyrke, så det passer sammen med brugen af køkkenet.

Hvordan skal det set ud?

Et er pladsen – noget andet er stilen. Der er stor forskel på, hvad et køkken udstråler, når det står færdigt. Derfor er det en god idé at gøre sig overvejelser om, hvilken stil man ønsker i sit køkken. Mange køkkenfirmaer har udstillingsmodeller, som man kan bruge til inspiration, ligesom man kan bruge sociale medier, såsom Instagram, til at finde inspiration til sit køkken.

Vil man helt udskifte sit køkken, kan det være fornuftigt at vælge et køkken i minimalistisk stil, som man kan være glad for i mange år. Et minimalistisk køkken kan hurtigt prydes med planter, billeder og spisestuemøbler, der giver farver og liv – og det er ofte nemmere og billigere at udskifte billederne på væggene fremfor større køkkeninventar.

Giv det nuværende køkken en makeover

Det behøver ikke at være dyrt at forny køkkenet. Ofte kan man komme langt med nye køkkenlåger og hylder, men også blot nye farver i køkkenet kan være nok til at give køkkenet et nyt look. Du kan male de eksisterende køkkenlåger og opsætte klinker på væggene, og pludselig har dit køkken fået helt nyt liv.     

Tip…
Det kan være en fordel at opsøge et køkkenfirma, som kan hjælpe med at vurdere, hvad der bliver brug for i det nye køkken, ligesom de kan give inspiration til materialer og grundig vejledning omkring brug og vedligehold. Mange køkkenfirmaer tilbyder ligeledes hjælp til badeværelset og opbevaringsrum.

Om skribenten

Anne Ulrick Lousdal

Anne er journalist hos Flytteguiden og udarbejder indholdet til Flytteguidens forskellige medier - fra brochure til SoMe.