Skip to the content

Aabenraa Kommune

Naturskønne omgivelser, et sprudlende kulturliv og visioner om en hverdag med mere motion. Aabenraa er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

ca. 59.035 


Antal byer

10


De hedder

Aabenraaer


Borgmester

Thomas Andreasen (V)

Aabenraa Kommune Thomas

Mød en lokal

"Aabenraa Kommune er en kommune med fremdrift og modernisering, der samtidig imødekommer borgernes efterspørgsler uden at gå på kompromis med erhvervslivet. Derudover er det kendetegnende for kommunen, at der er masser af frivillige aktiviteter i de lokale foreninger. Det er medvirkende til at forøge fællesskabet og udvalget af tilbud, der samtidig bakkes op af kommunen, som tilbyder arrangementer af enhver art."

- Thomas Hostrup er 40 år og maskinmester. Han har boet i Aabenraa kommune i 10 år.

 

Besøg områdets solstråler

En kommune med bevægelse

Aabenraa er en af syv breddeidrætskommuner i Danmark. Det betyder at der er en bred vifte af bevægelses- og motionstilbud året rundt i hele kommunen. Naturen indbyder til bevægelse, men bevægelsen tænkes også ind i byen med legepladser, klatrevægge og skaterparker.

Barsø

Den lille ø Barsø i Aabenraa Fjord er altid et besøg værd. Her kan du gå på opdagelse i øens smukt kuperede og uberørte natur. Der er i dag 22 fastboer på øen. Flere vandreruter er anlagt rundt omkring på øen, og de leder dig ud i de skønneste afkroge af naturen. Der kommer flest endagsturister, men det er muligt at forlænge opholdet med en overnatning både i naturen, på bed & breakfast eller i ferielejlighed. Du skal med færgen fra Løjtland for at komme til Barsø.

Kalvø

I bunden af Genner Bugt kan du besøge Kalvø. Kalvø byder på et dejligt, rekreativt naturområde, hvor en smukt anlagt vandresti på godt 3 km fører dig hele vejen rundt på øen. Her finder du et rigt plante og dyreliv, og øen er et populært udflugtsmål for både vandrere, lystsejlere og cyklister. Rundt omkring på øen er opsat borde og bænke, så det er oplagt at pakke en picnickurv til turen.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune.