Skip to the content

Aarhus Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø finder du i Danmarks anden største by. Aarhus Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

ca. 345.332


Antal byer

15


De hedder 

Aarhusianer 


Borgmester

Jacob Bundsgaard (S)

Mød en lokal

"Aarhus er kendt som smilets by, hvilket jeg synes, kan mærkes, når man færdes i byen; folk hygger sig, er gæstfrie, udviser hjælpsomhed, og ja, møder folk med et smil. Hver onsdag og lørdag kan man hurtigt opleve denne tendens ved at tage til marked på Ingerslev Boulevard. Her sælges alverdens blomster, madvarer m.m., og man skal nok falde i snak med nogen af de handlende eller de øvrige kunder. Når de gode handler er i hus, kan man puste ud med en øl eller sodavand på et af de ældste og mest autentiske værtshuse i Aarhus, Boulevard Caféen, som ligger i umiddelbar forlængelse af Ingerslev Boulevard. Her er man sikker på en hyggelig snak med de flinke og varierede kunder samt en udsøgt betjening af det kompetente personale."

- Peter er 33 år og har boet i kommunen hele sit liv. 

Besøg områdets solstråler

Dokk1

Ved Dokk1 i Aarhus Centrum kan I besøge legepladsen Kloden, som er indrettet med fem legeområder, der tager udgangspunkt i forskellige verdensdele. Her kan man udfordre balancen på isflager, rutsje ned af den seks meter høje russiske bjørn eller snuppe et hvil i hængekøjerne hos aberne. Området byder også på både borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte madpakke. Gå desuden på opdagelse i det smukke bibliotek og kulturhus Dokk1, som byder på et væld af gratis og spændende faciliteter for både børn og voksne.

Moesgård Strand

Moesgård Strand ligger helt op til Marselisborgskovene i et område, der byder på store højdeforskelle, bøgetræer helt ned til vandet, stejle skrænter og en helt fantastisk badestrand. Her finder I også en smuk udsigt ud i Aarhusbugten og ind over Aarhus.

Riis Skov

Riis Skov er en smuk, gammel bøgeskov, der ligger med stejle skrænter ned til bugten og en af byens mest populære badestrande ved badeanstalten Den Permanente. Forgrenede stisystemer går på kryds og tværs gennem skoven, og der er også afmærkede ruter, hvor du kan gå eller løbe rundt i skoven. På Tumlepladsen midt i skoven kan du spille bold, lege eller grille ved de gratis faciliteter.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune.