Skip to the content

Assens Kommune

Hvis du lige er flyttet til Assens Kommune, kender du sandsynligvis endnu ikke området særlig godt. Du kan her finde information om byens tilbud og muligheder samt få inspiration til spændende udflugter rundt i kommunen.  


Indbyggere

ca. 41.212


Antal byer

10


De hedder 

Assensbo 


Borgmester

Søren Steen Andersen (V)

Flytteguiden Assens - Per

Mød en lokal

"I kommunen er der et stort og rigt foreningsliv, der kan tilgodese enhver interesse, uanset man er interesseret i kajak, jagt, fiskeri, spejderliv, sport m.m. Vi har noget for enhver smag. Handelsstandsforeningerne, med Assens i spidsen, er garanter for masser af aktiviteter året igennem, naturligvis mest om sommeren. Et mindre udpluk nævnt i flæng: Børneloppemarked, modefestival, Late Night, biler, håndværk og meget mere."

Peder Nedergaard er 58 år og har boet i kommunen i 46 år. 

Solstråler

Danmarks Fugle Zoo 

Det er ikke bare bjergoplevelser, der byder sig til af  ekstraordinære oplevelser i Assens Kommune. Du kan også opleve mere end 800 forskellige fugle i Frydenlund Fuglepark. Dette er Danmarks Fugle Zoo, og den ligger i Tommerup nordøst for Assens by. Her er der fugle fra både syd og nord samt eksotiske fugle og mere  almindelige fugle. Med sine 5 hektar er Danmarks Fugle Zoo et af Skandinaviens største specialzoo med fugle.

Jordløse bakker 

Jordløse Bakker og Jordløse Bypark ligger mellem Haarby og Vester Hæsinge og er et område, der med en  ugtende bakkeryg med rette går under navnet ”De  Fynske Alper”. Der er bordbænkesæt ved den tilhørende parkeringsplads, så området er et oplagt udflugtsmål. I forlængelse af Jordløse Bakker finder du Jordløse Bypark, der er en større aktivitetspark med tarzanbaner,  motionsmaskiner, bålhytte og et friluftsteater.

Lystfiskeri 

Er du interesseret i lystfi skeri, er Assens Kommune det helt rigtige sted at befinde sig. Nogle af de bedste fiskepladser finder du nemlig på Vestfyn. Området byder på et væld af forskellige steder at fiske – både ved søer og ved kysten. Tag for eksempel forbi Sønderby Klint, hvor Fyns største regnbueørred på 8,5 kilo er blevet fanget.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Assens