Skip to the content

Bornholm Kommune

Fantastiske naturomgivelser, en sprudlende kulturhistorie og et nærværende lokalmiljø. Bornholm er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

ca. 39.572


Antal byer

10


De hedder 

Bornholmer


Borgmester

Winni Grosbøll (S)

Bornholm Kommune Marlene Wandahl Madsen

Mød en lokal

"Bornholm er indbegrebet af tryghed for mange. Det gør, der ikke er så meget stress på folk. Man kan nemt mærke, vi slapper mere af her. Det giver bare en dejlig ro omkring hele tilværelsen på øen. Bornholm har også mange kulturelle tiltag og er en aktiv ø på det område. Vi har en masse lokale ildsjæle, der bidrager til, at vi er kommet rigtig godt med på Danmarkskortet - både med glaspusterier, kunstmalere, bolcherier og karamelfabrikken. Vi har mange produkter, som nu tilbydes i de danske supermarkeder. Vi er konstant under udvikling."

- Marlene Wandahl Madsen er 27 år og studerende. Hun er født på Bornholm og er nu flyttet tilbage på øen efter ni år.

Besøg områdets solstråler

Klippeøen

Bornholm er med sin størrelse på 588 kvadratkilometer, svarende til 1,4% af Danmarks samlede areal, den femtestørste ø i Danmark. Mange ved måske, at Bornholm går under navnet Solskinsøen. Men vidste du, at den også kaldes for Klippeøen? Det er nemlig kun på Bornholm, du kan opleve rigtige klipper i Danmark.

Den gode smag

Det er ikke kun naturseværdigheder, Bornholm er kendt for. Mange af de landskendte varemærker inden for delikatesser har sin oprindelse på øen. Bl.a. er Johan Bülow, også kendt som lakridskongen, fra Bornholm. Karamel Kompagniet, der er Danmarks største karamelkogeri, stammer også fra Klippeøen.

Rok med 35 ton

Det giver ikke just mening, at du med dine bare næver kan bevæge 35 ton. Ikke desto mindre er det tilfældet med Rokkestenen, Bornholms største rokkesten, der kan findes i Paradisbakkerne. Det gælder bare om at rokke det rigtige sted, og pludselig er du verdens stærkeste.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Semko Balcerski/Semko, Bornholmer Røgerierne