Skip to the content

Egedal Kommune

Egedal Kommune arbejder for at skabe rammerne for en god og velfungerende hverdag for borgere i alle aldre. Det gør vi ud fra visionen ”Hverdag og fællesskab i bevægelse”. Egedal tilbyder mulighed for en aktiv hverdag i stærke fællesskaber. 

Med fem  idrætsanlæg, en svømmehal, et svømmebad og en badesø er der gode muligheder for et aktivt fritidsliv. Og er man ikke til den skemalagte motion er der også kilometervis af løbe-, gå- og cykelruter der kan udforskes.

Egedal Kommune er ambitiøse på klimaområdet. Frem imod 2030 vil Egedal Kommune arbejde målrettet på at halvere CO2-udled­ningerne i kommunen. Vi er godt på vej, i perioden fra 2007-2020 blev den samlede CO2-belastning reduceret med næsten 30%. Arbejdet fortsætter således, så Egedal Kommune kan bidrage til den ambitiøse nationale målsætning om en reduktion på 70% i 2030.


Indbyggere

ca. 43.335


Antal byer

9


De hedder 

Egedalboer


Borgmester

Karsten Søndergaard (V)

Mød en lokal

”Jeg synes, det kendetegner vores kommune, at borgerne her er rummelige og rare mennesker. Der er et stort foreningsliv i Egedal Kommune med alt fra spejdere, sport, strikning, gåture i naturen og spilleklubber, som man med fordel kan tage del i. På den måde kan man nemt få en ny omgangskreds i Egedal.”

- Nina Bentzen er 37 år gammel og arbejder som administrativ medarbejder i Roskilde. Hun har boet i Egedal Kommune siden 2010.

Besøg områdets solstråler

Naturpark Mølleåen

Naturpark Mølleåen er et unikt sammenhængende naturområde på 50 km2. 70% af Naturparken er fredet eller fredsskov. Gode stisystemer. 120 QR-koder placeret på pæle i naturen guider dig igennem Naturpark Mølleåen. Bag koderne gemmer sig nye oplevelser og viden. Se mere på www.npmaa.dk

Buresø

Buresø er en meget velbesøgt og populær badesø. Med sit klare, ferske vand og de smukke skovområder omkring søen er det et oplagt destinationsmål, hvis man vil køles ned på de lune sommerdage. Her findes også et åbent græsareal med borde og bænke, samt grill- og bålplads til fri afbenyttelse.

Ledøje Kirke

Ledøje Kirke er Danmarks eneste dobbeltkirke fra Middelalderen, ca. 1225. Kirken er formentlig blevet opført af en stormand med tilknytning til kongeslægten og den europæiske elite. I tilknytning til kirken har ligget en befæstet stormandsgård – de nærmeste paralleller til Ledøje Kirke ligger 550 km væk i Tyskland.

 

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos og tekst: Egedal Kommune