Skip to the content

Esbjerg Kommune

En charmerende kommune med både fantastik natur, historiske vingesus og en jordnær stemning. Esbjerg Kommune er en vestjysk skattekiste.


Indbyggere

ca. 115.652


Antal byer

10


De hedder 

Esbjergenser


Borgmester

Jesper Frost Rasmussen (V)

Besøg områdets solstråler

Den bedste leverpostej 

Tilbage i 1952 besluttede Kaj Wium, at han ville lave verdens bedste leverpostej i højeste kvalitet og uden konserveringsmidler. Målet er i dag det samme, og stort set alle i Esbjerg Kommune er enige om, at Wium Leverpostej er den bedste leverpostej i verden. Skal du smage?

En uge i festens tegn

Siden 1997 har Esbjerg Festuge som en årlig begivenhed vokset sig større og større. Kunst, teater og musik er omdrejningspunkterne for de mere end 200 forskellige arrangementer rundt omkring i byen. Med opera, containerkunst, pop og sømandsmusik er der lidt for enhver smag, og man bør ikke snyde sig selv for at opleve nye og ukendte sider af Esbjerg og opland.

En stor handelsby

Kongensgade i Esbjerg er også kendt som Danmarks længste gågade. Her kan du få tilfredsstillet dit shopping-gen i de over 200 specialbutikker, restauranter og varehuse. Her finder du desuden også BROEN Shopping, som er Vestjyllands største shoppingcenter.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Esbjerg Kommune