Skip to the content

Favrskov Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, tag del i de mange sportstilbud og bliv en del af det nærværende lokalmiljø. Favrskov Kommune ligger ikke langt fra hverken Aarhus, Silkeborg, Randers eller Viborg.


Indbyggere

ca. 48.374


Antal byer

10


De hedder 

Faverskover


Borgmester

Niels Borring (S)

Favrskov Kommune Malene Krogsdal Svenstrup

Mød en lokal

"I Favrskov Kommune er ret priviligerede, når det kommer til udvalget af idrætsanlæg, naturområder, shoppingmuligheder osv. I Hammel kan man finde et stort udvalg af butikker, især inden for dametøj, så man kan få stillet sine shoppebehov. Vi har alt, hvad vi har brug for inden for rækkevidde - og ellers er der maksimalt en halv time til nærmeste storby. Vores beliggenhed i forhold til både Aarhus, Silkeborg, Randers og Viborg gør os også til en attraktiv kommune."

- Malene Krogsdal er 43 år og arbejder som administrativ medarbejder. Malene bor i Hammel.

Besøg områdets solstråler

Gudenåsamarbejdet

Nyder du en god historie? En spændende beretning fra dit nærområde? Favrskov Kommune er med i partnerskabet Gudenåsamarbejdet og i 2019 udkommer en podcast om Gudenåens kulturhistorie. Så fra foråret 2019 kan du få (måske) helt ny viden om dit naturområde, når du pendler eller går dine ture. 

Byens navn

Det kan være ganske spændende at dykke ned i historien omkring byers navne. Favrskov Kommune er navngivet efter en gammel hovedgård fra 1200-tallet, som lå tæt på Lyngå. I dag ligger godset Favrskov på den gamle gårds placering. ”Favr” kommer af ”far”, som betyder overfartssted over å, hvilket passede med den gamle hovedgårds placering som overfartssted til en skov.

Lilleådalen

Lilleådalen nær Hinnerup er et populært udflugtsmål for naturentusiaster. Her finder du et naturskønt område med Lilleåens udspring, som er Gudenåens største tilløb. Gå en tur på de anlagte vandreruter og stier. Oddere har bosat sig langs vandet, hvor de primært tumler rundt efter mørkets frembrud. Er du rigtig heldig, får du måske et glimt af den sjældne isfugl, som suser over vandoverfladen.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Favrskov Kommune