Skip to the content

Fredericia Kommune

Hvis du lige er flyttet til Fredericia Kommune, kender du højest sandsynligt ikke byerne eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet.

Indbyggere

ca. 51.427

Antal byer

9

De hedder 

Fredericianer 

Borgmester

Jacob Bjerregaard (A)

Besøg områdets solstråler

Fredericia Vold 

Oplev den historiske side af Fredericia. Det centrale Fredericia er omkranset af Fredericia Vold, der er et mægtigt fæstningsværk. Volden stammer helt tilbage fra 1650'erne og er Nordeuropas største og bedste bevarede fæstningsanlæg. Foruden at være en stor del af byens historie er det i dag en af landets største byparker, der indbyder til en oplevelsesrig gåtur.

Gæster og fester

Tag ned og oplev den store velkomst at de mange store krydstogtskibe, der hvert år lægger til kaj i Fredericia Havn. Når de gør, går det ikke stille for sig - det fejres med festdage i gaderne. Når krydstogtgæsterne ankommer til Fredericia, bliver de mødt af en by med liv i gaden, aktiviteter på Kajen og kanonsalut.

Oplev naturen

Hannerup Skov, Fuglsang Skov og Eritsø Mose er et 150 hektarstort område med skov, der ligger tæt på byen. Kom ud og nyd naturen. Gå eller løb en tur i området på de afmærkede ruter, mens du nyder det rige dyre- og planteliv.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Førende og lokale ejendomsmæglere står klar til at hjælpe dig

Flytteguiden samarbejder med førende ejendomsmæglere i kommunen, hvilket betyder, at du også kan finde Flytteguiden-brochuren hos dem, inden du flytter til kommunen. Ejendomsmæglerne har ligeledes alle et stort lokalkendskab, og de står alle klar med gode råd og hjælp til dig som ny borger i kommunen. Kontakt derfor nedenstående lokale ejendomsmæglere, hvis du vil vide mere om kommunen, og hvis du står og mangler dit nye drømmehus og starten på et nyt kapitel.

Fotos venligst udlånt af Visit Lillebælt/Fredericia