Skip to the content

Guldborgsund Kommune

Naturskønne omgivelser og et sprudlende kulturliv omgiver du dig med i Guldborgsund Kommune.


Indbyggere

ca. 60.930


Antal byer

10


De hedder 

Guldborgsunder 


Borgmester

John Brædder (G)

Guldborgsund Kommune. Lene

Mød en lokal

"Kommunens borgere er alle meget venlige mennesker – og vi er ved at være stolte af at bo her. Derudover er det kendetegnende for vores kommune, at der er et meget rigt kultur og foreningsliv med mange tilbud og muligheder for borgerne."

Lene Hatt er 72 år og pensionist. Hun har boet i kommunen hele sit liv.  

Hesnæs naturområde

Hesnæs naturområde er et idyllisk område bestående af skov, klinter, sandstrand og meget mere. Skoven går helt ud til klinten, og her er der en smuk udsigt til Møn. Her er der et rigt planteliv, som fx rummer fem arter orkidéer, som blomstrer flot i foråret. Hvis man gerne vil samle på svampe eller bare på udflugt med madpakker, er Østerskoven et rigtig flot område ved Hesnæs naturområde. Man kan finde svampe fra sidst i juli, til frosten sætter ind. Kysten ved Hesnæs byder også på attraktive områder for lystfiskere, som med stor sandsynlighed kan fange ørreder i efteråret og hornfisk i forsommeren.

Marielyst Strand

Marielyst Strand går for at være en af Danmarks bedste strande, så derfor skal man selvfølgelig besøge denne perle. Rejseliv.dk har kåret stranden som den bedste i år 2011, 2012 og 2013. Stranden er yderst børnevenlig med bred sandstrand, lavt samt roligt vand med revler og livreddertårn som sikkerhed. Stranden er desuden omkranset af skøn natur, og der er både anlagt gå- og cykelstier i området.

Majbølle Mølle

Majbølle Mølle er en flot og velbevaret Hollændermølle fra 1896. Møllen står i et naturskønt område og er bestemt et besøg værd, hvis man kommer forbi Majbølle. Hver tirsdag fra 11-15 kan man komme ind og se møllen gratis. Der arrangeres aktiviteter i møllen løbende over året på Mølledagen, og til jul kan man opleve et hyggeligt julemarked.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Lolland-Falster