Skip to the content

Herning Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende foreningsliv. Herning Kommune er en kunstperle for folk i alle aldre.


Indbyggere

ca. 88.917


Antal byer

10


De hedder 

Herningbo


Borgmester

Lars Krarup (V)

Jeanette Kier, Herning Kommune, Flytteguiden

Mød en lokal

"Jeg synes, at sætningen ”Tør tænke stort” er noget af det, der kendetegner kommunen. Der er eksempelvis flere "Storbys”-projekter som Boxen, hvor der ofte er store navne på programmet."

- Jeanette Kier er 59 år og har boet i Herning siden 1981. Hun er født og opvokset i Aulum, som nu er en del af Herning Kommune.

Besøg områdets solstråler

Skovsnogen

Skovsnogen Artspace er et udstillingssted under åben himmel. Stier leder dig gennem skoven og forbi kunstværker og alsidige oplevelser. Langs den tre km lange rute finder du over 80 unikke værker – og der kommer hele tiden nye til. Skovsnogen – deep forest artland kræver, at du bevæger dig gennem skoven for at se værkerne. Skoven er altid fuld af nye oplevelser og forandrer sig hele tiden. Nogle af værkerne vil forgå, mens andre er mere robuste. Skovsnogen ligger i den privatejede Døvling Meldgaard Skov.

Præstbjerg

I Præstbjerg er du sikret en storslået naturoplevelse. Her kan I gå på opdagelse i de bakkede hedeområder, egekrat, besøge smukke udsigtspunkter samt små skove og søer. Ved naturcenteret finder I også en skøn naturlegeplads, overdækkede madpakkehuse, bålsteder med grill samt frit tilgængelige toiletter. Her finder I også 4 shelters, som kan bookes i forvejen, hvis I ønsker en overnatning i det fri. 

Fuglsang Sø

Dette er en bynær og kunstigt anlagt sø, som er et ideel sted at gå tur, bade, fiske og dyrke forskellige former for vandsport som roning og windsurfing. Søen er seks meter dyb på det dybeste sted, og der er et familievenligt strandområde, hvor børnene kan lege i vandkanten.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Skovsnogen - deep forest artland