Skip to the content

Holstebro Kommune

Holstebro Kommune byder på smukke landskaber, spændende seværdigheder og mange kulturtilbud.


Indbyggere

ca. 58.504


Antal byer

12


De hedder 

Holstebroer


Borgmester

H.C Østerby (S)

Mød en lokal

”Holstebro by er en meget gammel by, hvor handel med fremmede blandt andet har givet den kultur, der præger byen i dag. Vi gør vores bedste i vores arbejde og er stolte af det, vi laver, men uden at prale af det. Selv om byen er en gammel jysk by, skal man ikke have boet her i fem generationer for at blive accepteret. Hvis vi føler, at vi kan stole på folk, og at man viser, at man kan lide vores værdier og gerne følger dem selv, så siger vi velkommen til. Kommunen er præget af mangfoldighed og det gør at kommunen er dejlig at bo i."

Anette er 53 år og sygemeldt lægesekretær. Hun har boet i kommunen siden 1969. 

Besøg områdets solstråler

Borbjerg Mølle Kro

Ved Borbjerg Mølle Kro kan du finde mange gode faciliteter såsom Tarzanbane, udendørs fitnessbane,  vandrestier, legeplads, sø, lamaer, emuer, næseaber, æsler mv. Der er mange muligheder ved Borbjerg Mølle Kro og her kan du afsætte mange timer. Her er der rig mulighed for, at prøve dig selv af på tarzanbanen og konkurrerer internt med hinanden

Husby Klitplantage

På med vandreskoene og afsted på en 15 km lang vandrerute, der byder på både hav, fjord, klithede, parabelklitter, skov og en lille, hyggelig fjordhavn. Dette er en af de smukkeste, danske vandreruter og er endda certificeret som ”Premiumweg” af den tyske vandreforening, Deutsches Wanderinstitut. Bemærk, at ruten foregår i meget kuperet terræn, hvor du kan opleve alskens former for dyre- og planteliv.

Anlægget i Holstebro

Anlægget er byens centrale grønne område, hvor mange søger til som samlingssted. Gennem anlægget er der lagt stier, der gør det nemt at komme rundt og opleve de forskellige naturtyper. Fisketrappen tiltrækker sig meget opmærksomhed med lyden af det brusende vand og de åbne græsarealer indbyder til en medbragt kurv, man kan sidde og nyde. Anlægget er en ideel ramme for et aktivt friluftsliv.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Holstebro