Skip to the content

Kalundborg Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Kalundborg Kommune er en visionær kommune med masser af oplevelser for både store og små.

Indbyggere

ca. 48.681

Antal byer

10

De hedder

Kalundborgenser

Borgmester

Martin Damm (V)

Kalundborg Kommune

Mød en lokal


"Jeg synes, den flotte natur i området kendetegner kommunen, og jeg vil anbefale tilflyttere at tage til nogle af de mange arrangementer i kommunen. Der er lavet en ny legeplads i Havneparken – en maritim legeplads. Det er et godt sted til børn, og der er masser af plads at boltre sig på."

- Kenneth Mortensen er 40 år og har boet i Kalundborg Kommune i 8 år. 

Besøg områdets solstråler

Sejerø

Sejerø ligger i Sejerøbugten i Kattegat og har ca. 336 indbyggere. Færgen sejler hver dag fra Havnsø, og overfarten tager en time. Naturen på Sejerø er meget smuk og kuperet med bakker og istidslandskab, og der er god mulighed for nogle dejlige vandreture med flotte udsigter. Halvdelen af øens befolkning bor i Sejerby, hvor du finder en købmand, bibliotek, lægehus, skole og et meget hyggeligt gadekær. Midt i byen ligger også kirken, der er en af Danmarks første gotiske kirker.

Røsnæs Spidsen

Ca. 15 km ud fra Sjællands vestkyst ligger halvøen Røsnæs. Her finder I et af landets tørreste og mest solrige pletter i Danmark. Røsnæs har nemlig ca. 100 solskinstimer mere end landsgennemsnittet. Dette er også grunden til, at naturen på Røsnæs er hjemsted for dyrearter, der normalvis holder til længere sydpå. Pak en picnickurv, og tag afsted på tur til Røsnæs, hvor I kan nyde både klimaet, naturen, udsigten samt dykke ned i områdets historie ved at besøge Røsnæs Fyr.

Birkegårdens Haver

Besøg fem bjergtagende haver med både dyr, legepladser, minigolfbaner og meget mere. Her er masser at opleve for både store og små i familien. Gå på opdagelse i Den dansk/engelske have, Den japanske have, Klosterhaven, Præriehaven og Permahaven. I kan nyde jeres medbragte madpakke på picnicområderne eller besøge Café Klokkeblomst. Bemærk, der er entrébetaling.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Cecilia Samson