Skip to the content

København og Frederiksberg

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Københavns Kommune er stedet for både visioner og traditioner.


Indbyggere

ca. 623.404


Antal byer

10


De hedder

Københavner 


Borgmester

Frank Jensen (V)

Mød en lokal

"Der er mange ting, der kendetegner Københavns Kommune, men nogle af dem er: mange cykler, mange mennesker, høje huspriser og de mange identiteter. Noget af det fede ved København er, at hver bydel har sin egen identitet og sit eget centrum. Byen har altså flere midtpunkter og ikke bare ét, og det skaber nogle gode kulturer."

- Nanna Moesgaard Hansen er 28 år og har boet i kommunen i 7 år. 

Besøg områdets solstråler

Botanisk Have

Botanisk Have er et stort, smukt naturområde i midten af København. Haven, der er en del af Statens Naturhistoriske Museum, er velbesøgt og elsket blandt byens borgere. Tag på tur i den frodige have, hvor du finder Danmarks største videnskabelige samling af planter, over 100 år gamle træer, stenhøje, gamle rosensorter og meget mere.

Christiania

Christiania er området, man ikke kommer udenom. Fristaden Christiania står med sit grønne landskab i kontrast til det omkringliggende København og er klart et besøg værd. Området er kendt for at være alternativt, grønt og bilfrit og byder på mange forskellige ting at se. Du kan opleve det berygtede Pusherstreet, kreative huse, gallerier, spændende spillesteder, workshops, men også en smuk natur.

Amager Strandpark

Amager Strandpark er den største strand i København og ligger kun 5 km fra centrum. Strandparken er med et stort udbud af vandsport, strandbaner med fx beachvolley, stisystemer velegnet til både løb, rulleskøjter og cykler det perfekte sted for udendørsaktiviteter. Du kan naturligvis også bade på den store, børnevenlige sandstrand eller Lagunen, der er en tilbygning fra 2005.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune.