Skip to the content

Kolding Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende foreningsliv. Kolding Kommune en jysk perle med masser af aktivitet.


Indbyggere

ca. 89.556


Antal byer

10


De hedder 

Koldingenser 


Borgmester

Jørgen Pedersen (V)

Mød en lokal

”Kolding er et sted, som man er stolt af komme fra. Det er jeg hvert fald. Det er kommune, hvor der er plads til alle - høj som lav. Her er vi jyske nok til at være ydmyge og beskedne, men ikke mere end at vi godt tør vise os frem og tro på os selv. Og så vil vi jo altid være lidt bedre end vores gode naboer i Trekants-området." 

Nikolaj er 26 år og journalist. Han er født og opvokset i Kolding Kommune. 

Besøg områdets solstråler

Skamlingsbanken

Besøg randmorænen Skamlingsbanken mellem Kolding og Hejlsminde. Den er det højeste punkt i Sønderjylland med hele 113 meter over havet, og du får derfor en smuk udsigt ud over det kuperede terræn fra toppen. Historisk set har Skamlingsbanken haft en vigtig betydning for Sønderjylland, og den har lagt ramme til en lang række folkemøder, sprogfester og nationale samlinger.

Christiansfeld

Christiansfeld befinder sig på UNESCO’s liste over verdenskulturarv – og ikke uden god grund. Den unikke bymidte, opført af Brødremenigheden under Christian den 7., har en helt særlig byplan og arkitektur, som man ikke ser andre steder i Danmark. Nyd en gåtur rundt i gaderne, eller spis en af de populære honningkager på én af caféerne.

Koldinghus

Koldinghus må siges at være et særligt vartegn i Kolding. Byggeriet af Koldinghus startede helt tilbage i år 1268, hvor den danske konge ønskede en borg, der kunne vogte grænsen mellem Danmark og Slesvig. I dag rummer Koldinghus forskellige faste udstillinger samt tidsbegrænsede særudstillinger.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Kolding

work-live-stay

Er dit næste job på Sydvestjylland?

Du får den bedste service i 22 kommuner i Syddanmark, når du leder efter den rette bolig, vil have viden om lokale foreninger, netværk, job og fritidsaktiviteter til eventuel ægtefælle og familie – og meget andet.

God modtagelse er vigtigt, for at du og din familie har lyst til at blive her. Derfor arbejder work-live-stay sammen med de syddanske kommuner og lokale virksomheder om at sikre jeres trivsel – både med arbejdsliv og familieliv for øje.