Skip to the content

Lolland Kommune

Tag på rekreation i de smukke naturomgivelser, gå på opdagelse i Danmarks ældste gågader og nyd den nærværende ø-kultur. Lolland er stedet for både store og små.


Indbyggere

ca. 41.615


Antal byer

10


De hedder 

Lollænder


Borgmester

Holger Schou Rasmussen (S)

Lolland Kommune Christina Blomquist Nielsen

Mød en lokal

"Det er kendetegnet for Lolland Kommune, at folk altid er klar til at hjælpe dig - eller kender nogen, der kan hjælpe dig, hvis du har brug for det."

- Christina Blomquist Nielsen er 28 år og arbejder som social- og sundhedshjælper. Christina bor og arbejder i Nakskov, som hører til Lolland Kommune.

Besøg områdets solstråler

Handelsbyen Nakskov

Denne hyggelige handelsby er kommunens største by. Nakskov byder på oplevelser for store og små. Gå på opdagelse i en af Danmarks hyggeligste og ældste gågader, som leder dig ned til havnen. Fra Nakskov Havn kan du passende tage med Postbåden, som sejler med post og varer til alle øboerne i Nakskov Fjor.

Naturlegepladsen

I Knuthenborgs Safariparks gamle frugthave ligger intet mindre end Danmarks største naturlegeplads. Her er alt, hvad hjertet begærer på en legeplads såsom hoppepude, sand- og vandkasser, tømmerflåde, klatretårne, rutchebaner, svævebane, gynger, hængebroer osv. Her kan familien nemt få mange timer til at gå. Tag madkurv med og slå jer ned ved et picnicbord.

Albuen

Albuen er en 7,5 km lang krumodde, der skiller Langelandsbæltet fra Nakskov Fjor. Det er et smukt og barskt område med et rigt plante- og dyreliv. Landet ligger så lavt, at det på afstand ser ud til, at de små fiskerhuse, lodshuse og fyr flyder på fjorden. Du kan gå til Albuen ved at følge den 6 kilometer lange tange ud til fyret eller tage postbåden, der holder en times pause på Albuen.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Lolland