Skip to the content

Nordfyns Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Nordfyns Kommune er et skønt område med masser af natur- og kulturoplevelser for både store og små.

Indbyggere

ca. 29.693

Antal byer

10

De hedder 

Fynbo 

Borgmester

Morten Andersen (V)

Mød en lokal

"En af de ting der kendetegner kommunen og kommunens indbyggere allermest, er det lokale - og at man værner om det lokale. Måske er grunden til det, at Odense ligger så tæt på, og der kan du finde alt, du har brug for. Indbyggerne i Nordfyns Kommune kan godt virke en smule reserverede eller tilbageholdende, men det er kun, fordi man tager den med ro - og det kan jeg rigtig godt lide. Og alle er rigtig gode til at hjælpe - uanset hvad det er, der skal hjælpes med. Derudover er billige kvadratmeterpriser også et kendetegn for kommunen."

- Lone Mandrup Stidsen er 47 år, og har boet i kommunen i 8 år.

Foto: Winnie Synia

Besøg områdets solstråler

Æbelø

Besøg en ubeboet ø lige ud for den nordfynske kyst. Her er der dejlige strande, et fantastisk dyreliv og en spændende natur. Æbelø har tidligere været beboet, og man kan stadig se gamle bygninger fra den tid. Der er mulighed for nogle dejlige vandreture på Æbelø, og du kommer til øen ved at gå derover, mens det er lavvande. Du skal derfor tjekke tidevandet og sørge for også at komme tilbage til fastlandet, før vandet bliver for højt.

Flyvesandet Strand

Her finder I en af Fyns bedste badestrande med lavt vand, sand og klitter. Samtidig er stranden den eneste på Fyn, der har bløde sandklitter. Flyvesandet Strand har blåt flag, og stedet er desuden kendt for sine gode forhold til surfing og drageflyvning.

Kløverstierne

Kløverstierne er ideelle til en god vandretur eller en spændende cykelrute. Der er fire kløverstier for hver af de fire nordfynske byer Bogense, Otterup, Skåstrup og Søndersø. Kløverstierne giver dig mulighed for at opleve de hyggelige byer og samtidig få frisk luft og motion i skønne naturomgivelser.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Nordfyns Kommune