Skip to the content

Odsherred Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Odsherred Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

ca. 33.122


Antal byer

10


De hedder 

Odsing 


Borgmester

Thomas Adelskov (S)

Mød en lokal

"Jeg synes, nærhed kendetegner kommunen. Der er en helt særlig nærhed til naturen og til hinanden. Engagér jer i lokalsamfundet. På den måde lærer man en masse folk at kende og finder hurtigt ud af, hvad der ske i området."

- Kristine Marie Berg er 41 år og lektor i retorik ved Københavns Universitet. Hun har boet i kommunen i 2,5 år. 

Besøg områdets solstråler

Sjællands Odde

Besøg Sjællands Odde, som er en smuk halvø på nordvestkysten af Sjælland mellem Kattegat og Sejerø. Odden består af et kuperet landskab med små skovområder og vand på begge sider. Tag en tur rundt i landskabet til fods eller på cykel, så du kan komme tæt på den karakteristiske natur.

Vejrhøjbuen & Vejrhøj

Om end du får lidt sved på panden, så er det noget af en oplevelse at bestige den kolossale randmoræne Vejrhøjbuen, som tårner sig op nord og vest for den gamle Lammefjords bredder. Buen er dannet under istiden for mere end 15.000 år siden, og her finder I også de gamle fortidsminder Dutterhøje, Maglehøj samt Esterhøj. Stiller du dig på bronzealderhøjen Vejrhøj, er du 121 meter over vandoverfladen. I klart vejr kan du prøve at tælle kirker, for du vil have udsigt til godt 27 kirker, heriblandt Roskilde Domkirke.

Grevinge Skov

Skoven rummer en del oldtidsminder, og så er det også her, du kan finde Hamlets Grav. Under Anden Verdenskrig brugte tyskerne skoven som nødflyveplads under besættelsen, men i dag er løvskoven fredfyldt og rolig med mulighed for masser af fordybelse.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Odsherred