Skip to the content

Silkeborg Kommune

Fantastiske naturomgivelser, masser af kulturelle tiltag og et spirende socialt miljø. Silkeborg Kommune skaber rammere for både nye og etablerede familier.


Indbyggere

ca. 93.054


Antal byer

30


De hedder 

Silkeborgenser


Borgmester

Steen Vindum (V)

Mød en lokal

"Silkeborg har natur, vand, og er en kommune i fremdrift hvor især unge familier fra Aarhus kigger mod. Den nye motorvej gør også infrastrukturen til og fra Silkeborg bedre. Der er gode og nemme muligheder for at arbejde i både Øst- og Vestjylland."

- Kasper Winther Andersen er 30 år gammel og arbejder som mediekonsulent. Han er tilflytter i Silkeborg Kommune.  

Besøg områdets solstråler

Himmelbjerget

Betegnelsen kan være lidt misvisende, da Himmelbjerget egentlig slet ikke er et bjerg, men en bakke. Uanset betegnelsen, er Himmelbjerget med sine 147 meter over havets overflade et af Silkeborgs mest kendte varemærker og i den grad et besøg værd. Drag mod Himmelbjergets top, hvor du kan opleve en storartet udsigt over området.

Almindsøen

I den sydvestlige del af Silkeborg finder du Almindsøen. En stor og dyb sø, der har afløb i Gudenåen. Almindsøen er en af Danmarks reneste søer, så det er ikke uden grund, søen er populær at bade i. Besøg et af de to store badeanstalter eller et af de mindre badesteder, der ligger omkring søen.

Museum Jorn

I Silkeborg er de vilde med kunst. Det skyldes bl.a., at den verdenskendte kunstner Asger Jorn kommer fra byen. En stor del af bysbarnets brogede kunstkarriere kan opleves på Museum Jorn, der ligger nær Remstrup Å i Silkeborg.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Visit Silkeborg