Skip to the content

Skanderborg Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Skanderborg Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.

Indbyggere

ca. 61.974

Antal byer

8

De hedder 

Skanderborgenser

Borgmester

Frands Fischer (S)

Mød en lokal

"Der er ingen tvivl om Skanderborg er lig med Smukfest, og som tilflytter til selve byen er man nødt til at kunne acceptere det på godt og ondt. Udover det vil jeg igen nævne den smukke natur og søerne. Vær aktiv i lokalgrupperne på Facebook. Og hvis man er lidt aktiv i sin søgen af tilbud, er der et hav af muligheder for hele familien. Til sidst skal man huske på, at Skanderborg er en kulturby, og dermed er der masser af tilbud på den front, fra bl.a. Kulturhuset og Walthers Musikcafe. Og så selvfølgelig festivalen."

- Katrine Korsbjerg Rasmussen er 36 år, og har boet i kommunen i 9 år. 

Besøg områdets solstråler

Himmelbjerget

Fra Himmelbjerget er der en enestående udsigt ud over Julsø og det smukke område. Man kan sejle med rutebåde til Himmelbjerget både fra Ry og Silkeborg i sommerperioden. Fra Silkeborg kan du sejle med det gamle dampskib Hjejlen. På trods af navnet, så er Himmelbjerget ikke noget bjerg, og opstigningen til toppen er ganske udramatisk. Men udsigten og den smukke natur gør stadig, at Himmelbjerget er et besøg værd. Desuden er legepladsen også meget populær blandt børn og barnlige sjæle.

Ravnsø

Søen er en af områdets mange søer, som har et meget smukt og varieret landskab. Rundt om søen ligger en af mange populære cykelruter i Søhøjlandet. Turen rundt er 21 km og er meget smuk og varierende – og også lidt strabadserende, men helt sikkert alle anstrengelserne værd.

Ejer Bavnehøj

Fra højen er der en storslået udsigt. I klart vejr kan du se helt til Samsø og Lillebæltsbroen. Ejer Bavnehøj er det tredjehøjeste punkt i Danmark, kun overgået af Møllehøj og Yding Skovhøj. På toppen ligger en genforeningssten, som blev rejst i 1920 efter at Sønderjylland var blevet genforenet med Danmark.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Skanderborg Kommune