Skip to the content

Svendborg Kommune

Tag på rekreation i den smukke natur, gå på opdagelse i midtbyens fine butikker eller fordyb dig i kulturlivets mange tilbud. Svendborg Kommune er en perle for både små, unge og store.


Indbyggere

ca. 58.599


Antal byer

10


De hedder 

Svenborgenser


Borgmester

Bo Hansen (S)

Svendborg Kommune Mai-Britt Schultz

Mød en lokal

"For mig står Svendborg for mod og åbenhed. Generelt meget lidt angst for den fremmede - om man er fra Holstebro eller Mogadishu. Det er et område, der sprudler af kultur i alle former: Billedkunst, kunsthåndværkere, events, små spillesteder, jazz, folkemusik, ny musik, gammel musik, bøger, slam poetry osv. Her er så mange muligheder for at opleve og dygtiggøre sig. Der er noget om det, vi plejer at sige: Vi er verdens mindste kulturelle storby."

- Mai-Britt Schultz er 56 år og arbejder som kunstskoledirektør, højskolelærer og forfatter. Hun har boet i Svendborg Kommune i 25 år.

Besøg områdets solstråler

Grønne værdier 

Svendborg er en grøn kommune, der arbejder målrettet for at reducere energiforbruget og udfase fossile brændstoffer. Målsætningen er, at kommunen som virksomhed er 100% omstillet til vedvarende energi i 2040.

Thurø Rev 

Tag til hurø Rev som ligger på den sydlige del af Thunø og er et af kommunens smukkeste strandenge. Gå en tur langs de anlagte stier og oplev de fritgående heste, der er med til at holde beplantningen nede.

Cittaslow-bevægelsen

Svendborg ønsker at fokusere på en mere enkel livsstil, og blev derfor medlem af Cittaslow-bevægelsen i 2008. Formålet er at udbrede slowfood-filosofien i dagligdagen.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Mads Claus Rasmussen