Skip to the content

Thisted Kommune

Hvis du lige er flyttet til Thisted Kommune, kender du højst sandsynligt ikke byerne eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet.


Indbyggere

ca. 43.660


Antal byer

10


De hedder 

Thistedbo 


Borgmester

Ulla Vestergaard (S)

Mød en lokal

”Thisted Kommune er kendetegnet ved god plads og masser af frisk luft. Jeg elsker naturen, og at der ikke er overfyldt med mennesker alle vegne. Thyboer kan være lidt vanskelige at komme ind på livet af. De fleste er dog venlige og hjælpsomme, hvis man kontakter dem. “Der er højt til loftet og langt ud til hjørnerne i Thy,” som Karsten Bjørnskov engang har udtalt.." 

Lena Larsen er 54 år og socialrådgiver. Hun er født og opvokset i ThistedKommune. 

Besøg områdets solstråler

Vejlerne

Thisted Kommune rummer en storslået natur, som bl.a. fuglene trives i. I Vejlerne, et smukt og fredet naturområde, finder du Nordeuropas største fuglereservat. Området er 6.000 hektarstort og er et broget landskab med græsenge, rørskove og brakvandssøer.

Vindmøller

Det er ikke kun surfere eller vandsportsudøvere, der udnytter den kraftige vind ved vestkysten. Området huser også et stort antal vindmøller. I 2012 åbnede Østerild Testcenter, der tester vindmøller med en højde på op til 250 meter. Testcentret, der var verdens største i 2012, er et populært besøgsmål, og rundvisninger hertil kan bookes.

Sjældne fiskearter 

I Nordsøen findes et væld af forskellige specielle og sjældne fiskearter. I Nordsø Akvariet, der ligger i Nørre Vorupør, kan du gå på opdagelse i havets dyb og opleve mere end 80 fiskearter i i alt 16 store saltvandsakvarier. Du kan bl.a. se store hajer i det kæmpe hajbassin.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Thy Turistbureau