Skip to the content

Tønder Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Tønder Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.

Indbyggere

ca. 37.587

Grundlagt

ca. år 1164

De hedder 

Tøndring

Borgmester

Henrik Hasling Frandsen (V)

Besøg områdets solstråler

Nationalpark Vadehavet 

Besøg Danmarks største nationalpark, Nationalpark Vadehavet. Tønder er en af de i alt fire kommuner, som området dækker over. Oplev dansk natur, når det er allerbedst i Nationalpark Vadehavet, der i 2008 kom på UNESCO’s verdensarvsliste. Dyrelivet er mangfoldigt, og på en tur hertil kan du opleve trækfugle, sæler, sort sol og østers. Hertil kommer en smuk natur med et fantastisk planteliv.

Æ markmandssti

Æ markmandssti er en spændende, afmærket rute nær den ødelagte landsby Misthusum. Gangruten, der foregår i det frodige marskterræn, tager dig forbi diger og forskellige fortidslevn. Du kommer bl.a. forbi Fedding, et fredet hus, der tilhører Tønder Museum, Husum Enge og Marskmandshuset.

Lakolk Strand

Lakolk Strand på Rømø er en af Europas bredeste sandstrande. Tag en tur på stranden, der har gode bademuligheder for både børn og voksne. Årligt i september er stranden sted for Rømø Dragefestival, som er Nordeuropas største dragefestival. Det er også populært at besøge Lakolk Strand på hesteryg.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Ukendt