Skip to the content

Vejen Kommune

Fantastiske naturomgivelser, et kreativt kulturfokus og et nærværende lokalmiljø. Vejen Kommune er et skønt område med masser af oplevelser for både store og små.


Indbyggere

ca. 32.863


Antal byer

10


De hedder 

Vejengenser 


Borgmester

Egon Fræhr (V)

Mød en lokal

Der sker rigtig mange ting i Vejen kommune og ikke blot i Vejen by. Undersøger man alle kommunens byer nærmere, bemærker man, at der er et utroligt drev fra mange
lokale ildsjæle. Der er arrangementer for alle aldre og genrer. Et stort plus for kommunen er desuden, at du ikke skal bevæge dig ret langt for at opleve den skønne natur.."

Jonas Bonnerup er 27 år og selvstændig. Han har boet i kommunen stort set hele sit liv.. 

Besøg områdets solstråler

Baldersbæk Plantage

Baldersbæk Plantage er en såkaldt københavnerplantage omkring lystslottet Baldersbæk. Baldersbæk Slot blev anlagt i starten af 1900-tallet og bruges i dag til privat beboelse. En afmærket sti fører dig rundt i området, hvor du kan se Treherredsstenen, stendyssen, iskældrene, karpedammene og springvandet ”Den lumske Dreng”.

Sønderskov Herregård

Sønderskov Herregård rummer Museet på Sønderskov, der er indrettet i den fredede hovedbygning. Bygningen er fra 1620, men har en historie, der går tilbage til middelalderen. Ud over at besøge udstillingen og se de smukke bygninger, så byder Sønderskov på muligheden for at gå en tur rundt i herregårdens barokke haveanlæg.

Nedersø

Nedersø ligger smukt med skov og gode vandrestier rundt langs søen. Ved søen ligger også Jels Søbad, der har det blå badeflag og gode faciliteter. Der er omklædningsrum og livredder i skolernes sommerferie, og hvis du har lyst til at springe en tur i vandet en frisk vinterdag, så er vinterbadeklubben måske noget for dig.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

work-live-stay

Er dit næste job på Sydvestjylland?

Du får den bedste service i 22 kommuner i Syddanmark, når du leder efter den rette bolig, vil have viden om lokale foreninger, netværk, job og fritidsaktiviteter til eventuel ægtefælle og familie – og meget andet.

God modtagelse er vigtigt, for at du og din familie har lyst til at blive her. Derfor arbejder work-live-stay sammen med de syddanske kommuner og lokale virksomheder om at sikre jeres trivsel – både med arbejdsliv og familieliv for øje.