Skip to the content

Vejle Kommune

Gå på opdagelse i det sprudlende kulturliv, tag på rekreation i den smukke natur eller dyrk de mange forskellige tilbud om sport, kreativitet og hygge. Vejle Kommune er en perle for både små og store.


Indbyggere

ca. 114.830


Antal byer

10


De hedder 

Vejlenser


Borgmester

Jens Ejner Christensen (V)

Vejle Kommune Bo Bredo Ulrick Madsen

Mød en lokal

"Jeg synes, at noget af det bedste, vi har i Vejle Kommune, er naturen. Der er vand, skov og højder, og det er et sandt eldorado for naturelskere. Særligt Hvidbjerg Strand er et fantastisk sted. Vejle by er også en sand inspiration i sig selv, hvor der sker mange ting. Min fornemmelse er, at vejlensere er glade og stolte af hjembyen. Og så kan jeg jo også lige nævne VB (Vejle Boldklub), der spiller i Superligaen, som jeg ofte er inde at se."

- Bo Bredo Ulrick Madsen er 65 år og folkepensionist. Han har boet i Vejle Kommune siden 1989.

Besøg områdets solstråler

Arkitektonisk perle

Arkitekturen er noget af det første, man lægger mærke til i Vejle. Her har nogle af landets førende arkitekter sat deres præg på byens udtryk. Vejle fremstår derfor som et spændende og varieret bymiljø med den mest populære bygning ”Bølgen”. Vejle værner om kultur og arkitektur, som i flere tilfælde hænger sammen.

Kultur og kreativitet

Spinderihallerne, som i gamle dage var et bomuldsspinderi, er et kompleks for kreative sjæle og iværksættere. I hjertet af Vejle ligger Musikteateret, hvor kulturen har hjemsted. Her kan du opleve teater, koncerter, stand-up, konferencer og meget mere.

Rekreation i naturen

Vejle er placeret midt i noget af Danmarks smukkeste natur. Vejle Fjord danner en smuk ramme om byen, og langs fjorden er der grønne skovområder. De eventyrlige skove og parker indbyder til aktiviteter, gåture, afslapning og picnic. Ægte rekreation på dine helt egne præmisser.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Vejle Kommune