Skip to the content

Vesthimmerland Kommune

Unikke oplevelser i en skøn natur, historiske vingesus og et nærværende lokalmiljø. Vesthimmerlands Kommune nærer både visionerne og traditionerne.

Indbyggere

ca. 37.121

Antal byer

11

De hedder

Himmerlænding

Borgmester

Per Bach Laursen (V)

Vesthimmerlands Kommune, familie, glad, kærester, mand og kone, havet, natur, kærlighed

Mød en lokal

"Vi er et par skønne tosser, der nyder livet og er stolte af at være herfra. Heroppe passer vi på hinanden, og er venlige og opmærksomme på hinanden. Borgerne er som personlige guides for både tilflyttere og turister: Vi sørger for, at de føler sig trygge her. Når der kommer tilflyttere til, inviterer vi dem derfor også gerne ind i foreningerne – alle er velkomne, og vi går ind for mangfoldighed."

- Holger Pedersen er 64 år gammel. Han er formand for Løgstør Muslingefestival og har boet i Vesthimmerlands Kommune i 35 år.

Besøg områdets solstråler

Overnat på Lovns Halvø

Pak rygsækken og soveposen, for på Lovns Halvø er der en alletiders naturlegeplads, hvor der også er mulighed for overnatning i bivuak. Søger man et naturområde, som skiller sig ud fra typiske danske skove, er der på Lovns flere skove med egekrat, som minder om en rigtig troldeskov.

Vildsted Sø

Søen er den største i Vesthimmerland, og er tilgængelig for offentligheden via stier, bådebroer og udsigtstårne. I området vil du kunne opleve et rigt dyre- og fugleliv med rigtig mange ynglepladser. Der er en anlagt en sti omkring søen på 22 km, som er velegnet til at vandre, cykle eller ride på.

Ertebølle

Under udgravninger i slutningen af 1800-tallet fandt man en køkkenmødding og en boplads med affaldslag fra den ældre stenalder i naturområdet Ertebølle, hvilket senere gav navn til Ertebølle-kulturen. Bopladsen og køkkenmøddingen er siden blevet rekonstrueret og ligger nu sammen med Stenaldercenter Ertebølle.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Mere for pengene i Vesthimmerland!

Her får I flotte naturoplevelser, hyggelige havnemiljøer, gode handelsbyer, flere uddannelsesmuligheder og et stort udvalg af fritidsaktiviteter – det hele blot 50 min. fra Aalborg! Mæglerfirma Asger Larsen har et flot udvalg af ejendomme, og uanset om I leder efter villa, fritidshus eller landejendom, så hjælper vi jer med at finde det helt rette!

Mæglerfirmaet Asger Larsen

Foto: Vesthimmerland Kommune