Skip to the content

Viborg Kommune

Find fornyet energi i smukke naturomgivelser, dyk ned i kulturelle tilbud og bliv en del af et nærværende og aktivt foreningsliv. Viborg Kommune er en sand perle i midten af Jylland.


Indbyggere

ca. 97.113


Antal byer

10


De hedder 

Viborgenser 


Borgmester

Ulrik Wilbek (V)

Mød en lokal

”HViborg vil mere end bare at være en stor landsby. Vi vil gerne byde på alle de muligheder, man finder i de større byer. Jeg boede 7 år i Århus, og har i Viborg fundet et miniÅrhus, hvor menneskene kommer hinanden mere ved, og hvor vi interesserer os for hinanden. Den første uge, jeg boede her, var der tre fremmede mennesker, der talte til mig i NETTO - det ville jeg ikke have oplevet i Århus. En buschauffør så, at jeg stod med min søn, på dengang 2 år, og satte farten ned, så min søn havde tid til at vinke til buschaufføren, da den flotte gule bus kørte forbi - alt dette er bare eksempler på den venlighed og det fællesskab, der findes i Viborg..”

Rikke er 31 år. Hun har boet i Viborg Kommune siden 2016.

Besøg områdets solstråler

Lindum Skov

Skoven har gode vandreruter, og det er også tilladt at ride i skoven. På din tur gennem skoven kan du besøge Kvindsø, der fik sit makabre navn, da en ung, gravid kvinde gik i søen og druknede sig. Den vestlige ende af søen kalder man for ”Rasmus Mørkes Klædeskab”, da morderen Rasmus Mørke gemte sit blodige tøj her efter et voldsomt dobbeltmord. Rasmus Mørke var den sidste, som blev henrettet i Klejstrup i 1880. På trods af sine uhyggelige historier er skoven et godt sted at være aktiv.

Kongenshus Mindepark

Mindepark for hedens opdyrkere, som omdannede den lyngklædte hedejord til landbrugsjord. I mindeparken er det hedelandskab bevaret, som engang prægede store dele af Jyllands natur. I mindeparken kan du nyde alt det dejlige og få et indblik i historien. I mindeparken er der et tårn, som giver dig et fantastisk overblik og udsigt over området.

Dollerup Bakker

Dollerup Bakker er et kuperet område med gode vandreruter og stier gennem istidslandskabet, der byder på en del forskellige attraktioner i området. Fra bakkerne kan du se ud over Hald Sø, der er omgivet af noget af den smukkeste natur i Danmark. Ved Hald Sø ligger også Hald Hovedgård samt ruinerne af de fire anlæg, der kommer før hovedgården. Tag en tur rundt i det smukke område og udforsk de historiske ruiner.

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Foto: Visit Viborg