kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Algerensning: Pas på dit hus - hele vejen rundt

En algerensning af dit hus’ tag og ydre områder kan være med til at få huset tilbage til sit oprindelige udseende og samtidig forlænge husets levetid.

HAR DU RENSET DIT TAG?
Trænger dit hus til at få renset tag, mursten, eller er det nærmere terrassefliserne, der kunne have brug foren omgang? Måske har du flere områderpå og omkring dit hus, hvor en opfriskning er tiltrængt, og her er det en fordel at alliere dig med din lokale fagmand, så du kan få hjælp til den helt rigtige løsning.

KOM ALGERNE TIL LIVS
I fugt og skygge gror alger godt. Med flere og flere regnvejrsdage i Danmark er der således optimale forhold for algevækst. Taget kan renses ved et at højtryksspule det med miljøgodkendte materialer. Det skyller snavs og begroning væk. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle facader og tage kan tåle at blive højtryksrenset. Desuden findes der særlige regler, hvis dit tag indeholder asbest. Det er derfor en god idé at få et tagtjek og behandling af en professionel fagmand, rådgiver eller håndværker med erfaring på området.

PROFESSIONEL ASSISTANCE
Med en algebehandling bliver taget skummet ind i en alge- og mosdræbende sæbe. Du kan gøre-det-selv eller få et professionelt firma til at hjælpe dig. Det kan være en god idé at få en fagmand på sagen, da algebehandling kræver en særlig opsamling af spildevandet, så det ikke ryger ned i tagrenden og videre ned i kloakken eller ned i jorden. Algebehandling skal foregå i tørvejr og minimum +10. Efter 3-6 måneder vil der være synlige resultater, men det er først efter et års tid, du vil kunne se det endelige resultat.

VIDSTE DU...
...at når du alligevel er i gang med at få ordnet taget, så er det en god idé også at give husets andre overflader en tur med flise-/facaderens. Det giver et flot samlet indtryk. De grundige overfladebehandlinger sikrer samtidig holdbarheden og en lang levetid.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved