kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Dit energimærke er penge værd

Energimærket er lovpligtigt ved salg af bolig. Når du køber en bolig, følger der et energimærke med, og der kan være god økonomi i at sætte sig ind i, hvad der står i energimærket og bruge anbefalingerne.

Rentable ændringer
Energimærket er delt op i to: Det der er rentabelt, og det der er en god idé ved renoveringer. Det vil sige, at energimærket tager udgangspunkt i et beregnet energiforbrug for bygningen og viser hvilke forbedringer, der kan give en energibesparelse. Derudover
rummer energimærket også anbefalinger, der på andre måder kan være en god idé, hvis boligen alligevel skal renoveres.

Energimærkningen kan godt være svær at læse, og derfor fokuserer mange boligejere i stedet alt for meget på tilstandsrapporten. Selvom det selvfølgelig er godt at udbedre de K’er, der er i tilstandsrapporten, er det en god idé også at tænke energimærket med ind i din renovering og udbedringer.

Halvér dit energiforbrug
”Du kan i nogle tilfælde spare helt op til 20% af dit energiforbrug ved at optimere og renovere dit hus i forhold til EnergiTjenestens anbefalinger,” fortæller Lea Munkholm fra EnergiTjenesten. Ved boligkøb er der mange, som alligevel ofte tager et højere lån, så der også er penge til at lave forbedringer på huset. I den forbindelse skal du huske, at du også kan bruge energimærket til at skabe dig et overblik over hvilke indsatser, der kan give den bedste besparelse. En ændring, som fx isolering af loft, er hverken krævende eller dyr, men det giver med det samme en stor besparelse på varmeregningen.

Lav en bedrebolig-plan
Kig på dit energimærke og ring derefter til en BedreBolig-rådgiver fra EnergiTjenesten, der kan hjælpe dig med at lave en plan for din renovering.

”I samarbejde med rådgiveren kan du få lavet en BedreBolig-plan, hvor du både indtænker anbefalingerne fra energimærket og tager højde for, hvad du selv har af ønsker til renovering og forbedring. Hvis anbefalingerne har peget på et pillefyr, men du ikke har lyst til at skulle passe sådan et, så er en varmepumpe givetvis en bedre idé,” forklarer Lea Munkholm.

Bedre Lånemulighed
BedreBolig-planen rummer en oversigt over de ting, som du gerne vil lave i din nye bolig, som fx at lave et nyt køkken, isolere loftet og udskifte oliefyret.
Ved hjælp af BedreBolig-planen kan du og din rådgiver udregne de besparelser, som renoveringen medfører i forhold til at nedsætte dit varmeforbrug og ud fra det lave et budget, som kan være rigtigt godt at have med i banken, hvis du skal låne penge til din renovering.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved