kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Energioptimering

Er du dus med himlens fugle? Og dus med naturen, når du vælger energi?
Vidste du, at du kan få el og opvarmning til din bolig på andre måder, end du gør nu? Vi guider dig til at finde nye løsninger i dit energi-valg, som i nogle tilfælde både kan skåne miljøet og forbedre din økonomi.

Bedrebolig-plan
Det kan være en god idé at få tilknyttet en rådgiver, inden du beslutter dig for, om du skal have solceller, jordvarme, en varmepumpe eller noget helt fjerde. Energistyrelsen tilbyder vejledning
i form af BedreBolig-ordningen, hvor du kan få tilknyttet en særligt uddannet
rådgiver, der hjælper med at lægge en plan og følger din energi-renovering fra idé til færdigt projekt.

Spørg banken
Husk også at kontakte din bankrådgiver, hvis du får brug for ekstra finansiering. Nogle banker tilbyder særlige energilån med lave renter i forbindelse med energirenoveringer.

Ny Energi - Vedvarende energikilder i fire former:

Jordvarme
Et jordvarme-anlæg kræver omkring 3 kvadratmeter udendørsareal for hver kvadratmeter boligareal. De mange kvadratmeter bruges til et slangesystem, der indeholder frostfri væske, som varmes op af jorden. Via en varmepumpe sendes varmen ind i huset, hvor den anvendes til opvarmning af boligen og til varmt vand.

Luft-til-vand
En luft-til-vandvarmepumpe minder om en luft-til-luft-varmepumpe, men i stedet for at sende varmen direkte ind i husets rum overføres varmen til en væske via en varmeveksler.
Luft-til-vand-varmepumper kan både bruges til opvarmning af rum og brugsvand.

Luft-til-luft
En luft-til-luft-varmepumpe trækker varmen ud af luften udenfor og sender den ind i husets rum. På ydersiden af huset placeres en kasse med indbygget ventilator. Indenfor placeres et mindre apparat, der af udseende minder om et airconditionanlæg. Luft-til-luft varmepumpen kan bruges som supplement til varme i boligen, men ikke til opvarmning af brugsvand. Denne type varmepumpe er mest anvendt i sommerhuse.

Solceller og solfangere
Med solceller på tag, væg eller stativ kan du udnytte solens lys til at supplere dit el-forbrug.
En solfanger kan minde om en solcelle af udseende, men bruges i stedet til at opvarme vandet i din varmtvandsbeholder og radiator.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved