kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Er du lige fløjet fra reden?

Tillykke med det. Det er et stort øjeblik, når man for første gang står med nøglen i hånden til ens helt eget hjem. Det er voksent! Og med voksne overgangsritualer følger også voksne, praktiske gøremål. Frygt ej, vi holder dig i hånden, så du kommer sikkert omkring alt det praktiske, når man flytter hjemmefra.

8 tips, du må og skal huske!

1. Folkeregistreringsadresse
Husk, at du skal anmelde din nye adresse tidligst fire uger før og senest fem dage efter, du skifter bopæl. Flyttedagen er den dag, du flytter alle dine ejendele ind og overnatter på adressen. Anmeldelse af flytning foregår heldigvis nemt og digitalt på borger.dk.

2. Boligstøtte
Du vil snart opdage, at det faktisk river lidt i pengepungen, når du flytter hjemmefra. Men bare rolig. Hvis du bor til leje i en helårsbolig med eget køkken og har en husleje på mindst 2.008 kr., så kan du sandsynligvis få boligstøtte. Boligstøtten beregnes efter husstandens indkomst og formue samt huslejens størrelse og antal børn. Som enlig kan du, hvis du er berettiget, få helt op til 15% af din husleje i boligstøtte. Du kan søge om boligstøtte på borger.dk.

3. Vælg læge og tandlæge
Flytter du mere end 15 km væk (eller 5 km hvis du bor i København), så skal du huske at vælge en ny læge. Du kan vælge læge samtidig med, at du anmelder flytning på borger.dk. Overvej, om ikke det er besværet værd at vælge ny tandlæge, når du nu er i gang. Du er mere tilbøjelig til at komme afsted til tandlægen, hvis du har klinik i dit nye nærområde. Og husk, det kan være frygtelig dyrt at spare på tandlægen.

4. Aflæs forbrug
Når du flytter, så er det vigtigt, at du aflæser forbrug og tilmelder adressen hos en forsyningsvirksomhed. Og det er med at få det gjort hurtigst muligt. De vil nemlig have tallene senest 5 dage efter, at du er flyttet ind.

5. Navn på postkassen med det vons
Få skriblet dit fulde navn ned på et stykke papir og klistret på postkassen med det samme. Ellers har PostNord ikke pligt til at aflevere post til dig. Orker du ikke at blive oversvømmet af reklamer, så kan du afmelde reklamer på PostNords hjemmeside.

6. Læg et budget
Kedeligt og ansvarligt? Ja. Men dit fremtids-jeg bliver så glad og stolt, hvis du booker tid med din bankrådgiver til at få lagt et flot og realistisk budget. Din hverdag bliver faktisk nemmere, for med et budget er du forberedt på alle udgifter lige fra tandlæge til bøger, der skal købes ind ved semesterstart. Ikke mindst undgår du, at du pludselig står med en kassekredit, som er løbet løbsk.

7. Forsikringer
Sørg for, at både du og din nye bopæl er godt dækket ind med forsikringer. Æv, hvor er det kedeligt at betale til indbo- og ulykkesforsikring. Men forestil dig tyngden af det æv du vil føle, hvis du kommer til at vælte en mand på cykel og skal betale hans nye tænder, og du bagefter kommer hjem til en nedbrændt lejlighed. ÆV. På findforsikring.dk kan du indhente tilbud fra forsikringsselskaber, og vælge den der matcher dig og dit behov bedst.

8. Smil til naboen
Husk at være smilende og imødekommende, når du støder på dine nye naboer. Du vil snart erfare, at et godt naboskab er værdifuldt. I langt de fleste tilfælde stiger naboernes tolerancetærskel eksponentielt med din venlighed. Det kommer dig til gode, når du eksempelvis holder indflytterfest og føler, at den bas da godt kan være lidt højere.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved