kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Familieadvokat

Er du og din partner sikrede både juridisk og økonomisk?

Det er fornuftigt at få tjekket jeres familie- og arveretsforhold – særligt hvis I netop har købt fast ejendom sammen. Hvordan står I hver især, hvis en af jer dør, eller I går fra hinanden?

Hvis I har et hus og måske også børn, men lever i et papirløst forhold, er der god grund til at få en advokat til gennemgå, hvordan I kan sikre jer selv og hinanden. Samlevende, der ikke er gift eller har papir på deres forhold, kan løbe ind i en del uforudsete problemer, hvis den ene part pludselig går bort, eller man vælger at gå fra hinanden.

Er i sikrede ved dødsfald
Hvis I ikke er gift, men gerne vil arve hinanden, skal I oprette testamente. Selvom man måske har boet sammen i mange år, så arver man ikke automatisk hinanden. Hvis du og din partner har boet sammen i mere end to år eller venter barn sammen, kan I oprette et udvidet samlevertestamente. Et samlevertestamente giver den efterladte nogle fordele og betyder, at boafgiften kan sænkes.

Hvis du ønsker, at din efterladte samlever skal begunstiges i forbindelse med din livsforsikring, kapitalpension eller lignende, skal I udfærdige en begunstigelseserklæring, hvis jeres ordninger er oprettet før 1. januar 2008.

Når forholdet slutter
Hvis I ejer bolig sammen, enten hus, ejerlejlighed eller andelsbolig, så skal beslutningerne træffes i enighed, når I går fra hinanden. Hvis I ikke kan blive enige, kan det blive besværligt i forhold til et eventuelt boligsalg. Sørg derfor for at få en advokat til lave en aftale, der tilgodeser jer begge i et eventuelt brud.

Har i fælles børn?
Opret et testamente, der sørger for jeres børn. Måske har I både fælles børn og børn fra tidligere forhold. Hvis I ønsker, at børnene skal arve lige og arve fra jer begge, så skal I angive det i testamentet.

Få styr på forholdet og familien med en advokat, der kan hjælpe jer med at sikre hinanden.

Få styr på bodelingen
Hvis der er fælleseje i jeres ægteskab, så skal der iforbindelse med separation/skilsmisse foretages en deling af jeres fællesejeformue. Når I skal foretage en bodeling i forbindelse med skilsmissen/separationen, opgør I, hvad I hver især ejer.

Er en bodel positiv, deles den mellem jer. Er den negativ foretages der ingen deling. Kan I ikke blive enige om bodelingen, vil bodelingen blive indbragt for Skifteretten, og så ender det med at blive kompliceret. Det vil derfor være en god idé at få hjælp fra en advokat.

 

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved