kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Førstegangsflytter? Få økonomien til at hænge sammen

At flytte hjemmefra for første gang kan både være yderst angstprovokerende og samtidig super spændende. Alt efter hvor pludseligt din flytning kommer, kan det være vanskeligt få økonomien til at hænge helt sammen, da en flytning altid bringer uforudsete udgifter. Vi vil derfor i denne artikel give dig nogle gode råd til, hvordan du kan få din økonomi til at løbe rundt i en flyttesituation.

Spar op – hurtigst muligt
Allerede i det øjeblik du overvejer at flytte hjemmefra, skal du begynde at spare op til begivenheden. Med en flytning kommer en masse omkostninger, som skal betales. Det er derfor meget hjælpsomt, hvis man allerede har en solid boligopsparing, så man har råd til at etablere sig.

Træk på dit netværk
Når du skal flytte første gang, skal du bruge alsidige kompetencer. Du skal bruge nogle, der kan samle møbler, sætte lamper op, lave små renovationer, male og eventuelt slibe gulvet. Det er ikke sikkert, at du besidder alle disse kompetencer selv, og det er rigtig omkostningsfuldt at betale sig fra det. Det kan derfor være en fordel at overveje, hvilket netværk du kan trække på.
Folk vil garanteret hjælpe dig med at komme på plads i din nye bolig, så du skal endelig ikke tøve med at bede om hjælp.

Vær realistisk
Når du er førstegangsflytter, er det ikke realistisk, at du kan gå ud og købe splinternye kvalitetsmøbler med det samme. Det har de fleste i en ung alder ikke et økonomisk råderum til. Det kan derfor være en god ide at tage nogle af dine møbler med fra den bolig, du flytter fra.
Du flytter ind i en ny bolig, og det kan derfor i nogle tilfælde være smartest at købe nye møbler. Nu er det snart Black Friday, og du kan derfor gøre dig nogle kloge køb. For eksempel er der oftest på Black Friday tilbud på senge, og det er en post, man kan spare mange penge på. Men forsøg at droppe tankegangen om alt alting skal stå snorlige, dagen du flytter ind. 

Budget kontrol
Inden du flytter, er du nødt til at udarbejde et budget over din fremtidige økonomi. Hvis du har købt en bolig, har du som regel allerede fremvist et budget over for din bank. Men hvis du lejer en bolig, er det ikke altid, at man tænker over at holde budget over sine indtægter og udgifter.
Men det kan være meget rart at vide, hvor mange penge, der hver måned er i overskud, når man har betalt sine faster udgifter. De overskydende penge eller sit rådighedsbeløb skal man gøre sig kraftige overvejelser om, hvad de skal bruges på, da dette er variable udgifter, man selv er herre over.  
 
Bliv modstandsdygtig med en opsparing
Når man bor ude, vil der altid være uforudsete udgifter, som pludseligt rammer en. Derfor er det fornuftigt at lave en lille opsparing, hvor man lægger nogle penge til side hver eneste måned, så man er modstandsdygtig overfor uforudsete regninger og renovationer.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få nogle gode råd til, hvordan du kan få din økonomi til at hænge sammen, når du skal flytte hjemmefra for første gang. Få mange flere tips og tricks om førstegangs-flytningen på farvelmor.dk

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved