kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Gode gardiner giver glæde

Dine gardiner har stor betydning for, hvordan dit hjem tager sig ud. Ligesom gulvet, møblerne og farven på væggen, gør dine gardiner noget ved udtrykket i boligen. Gardiner har selvfølgelig også en praktisk funktion: De kan både afskærme for sollys og for nysgerrige blikke fra naboen.

Få et hjemligt hjem
Et hus uden gardiner kan se tomt og sjælløst ud, og så er det også de færreste, der kan undvære gardiner. De fleste synes, det er rart at kunne trække for, når de skal sove eller se tv, eller hvis solen står skarpt ind ad vinduet. Med de rette gardiner kan du skabe en hyggelig og hjemlig stemning.

Gardiner efter smag og behov
Der findes mange forskellige gardintyper, og din gardinforhandler sælger sikkert de fleste. Det kan for eksempel være persienner, lamelgardiner, plisségardiner, rullegardiner, mørklægningsgardiner eller de helt traditionelle gardiner, som du bare trækker for.

Det er en god idé, at du gør dig nogle tanker om, hvilke funktioner dine gardiner skal have. I hvilket rum skal gardinerne bruges? Er det pyntegardiner, eller er det gardiner, som skal sørge for det bedste indfald af sollys på alle tider af dagen? Har du brug for energibesparende gardiner, der kan holde varmen ude? Skal de være nemme at holde rene, eller er deres udseende og funktion vigtigere?

Hvilke gardiner skal du have?
I soveværelset kan det måske være rart at have mørklægningsgardiner. Især i foråret og om sommeren kan den sene aftensol være generende for en god nats søvn. I køkkenet foretrækker du måske nogle fine pyntegardiner, og i stuen vil persienner være en fordel, så du delvist kan afskærme for sollyset, mens du ser tv. Har du store vinduer i din bolig, kan lodrette lamelgardiner ofte være en praktisk løsning. Med dem kan du nemlig også afpasse lysindfaldet efter behov. Din lokale gardinforhandler kan vejlede dig, når tiden er inde til nye gardiner.

Få de rette gardiner med den rette hjælp
Det kan være svært at vurdere, hvilke gardiner du bliver gladest for på længere sigt. De fleste gardinforhandlere kan hjælpe dig med at vælge de helt rigtige gardiner til din bolig. Alt efter gardintypen kan du også få skræddersyet gardinerne, så de passer til lige netop dine vinduer, og med mindre du er ferm med symaskinen, kan det godt betale sig at få professionel hjælp.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved