kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Kloak - Har du styr på dit kloaksystem?...

...Eller skyller du ansvaret ud i kloakken? Dit kloaksystem er gemt af vejen under jorden, og derfor tænker du heller ikke nødvendigvis så meget over, hvor vigtig en velfungerende kloak er. Måske opdager du først, at noget er galt, når din køkkenvask stopper til, eller du pludselig har kælderen fuld af vand.

Få tjekket din kloak
Selvom din kloak fungerer fejlfrit lige nu, er det en god idé, at du med mellemrum får efterset dit kloaksystem. Det kan din lokale kloakmester gøre med en tv-inspektion. Det er også en god idé at gøre, hvis du skal købe eller lige har købt nyt hus. Så ved du, om der i den nærmeste fremtid skal planlægges en renovering af dit kloaksystem. En defekt kloak kan nemlig give fugtskader, forårsage oversvømmelser, eller du kan risikere at få besøg af rotter.

Hvorfor stopper kloakken til?
Der kan være mange gode grunde til, at din kloak stopper til. Måske er kloakken underdimensioneret, så den i massive regnskylsperioder ikke kan lede vandet hurtigt nok væk. Det kan også være, at du har skader på et af dine rør, så spildevandet siver ud og forårsager skader på huset.

Vælg en autoriseret kloakmester
Det kræver viden og faglighed at arbejde med kloakker. Nogle gange lever der rotter nede i kloakken, og kloakvand kan være fyldt med bakterier, som kan forårsage alvorlig sygdom. Derfor er det vigtigt, at du hyrer en autoriseret kloakmester. Det er din sikkerhed for, at kloakarbejdet bliver udført af folk, som er uddannede og dækkede af en garantiordning.

Sådan vedligeholder du din kloak:

  • Tjek husets brønde mindst to gange om året
  • Få kloakrørene spulet igennem af din kloakmester
  • Få lavet en tv-inspektion af kloakledningerne
  • Hvis du har septiktank, skal den tømmes ca. en gang om året. Kravene varierer fra kommune til kommune

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved