kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Tagmand - Har du tag på det?

Taget beskytter dit hjem mod det omskiftelige vejr i Danmark.
Regn, frost og storm hærger det øverste af dit hus og måske skal taget skiftes i din nye bolig.

Da det ikke ligefrem er nemt at kravle op og undersøge sagen selv, kan det være svært at finde ud af, om dit tag har behov for en udskiftning. Inden du brækker arme og ben i forsøget, kan du med fordel tage fat i en byggesagkyndig eller et tagfirma, der kan inspicere dit tag.

Tag et valg
Hvis den byggesagkyndige råder dig til at få anlagt et nyt tag, er der straks flere valg, der skal træffes. Du skal tage stilling til de forskellige tagtyper, materialet, vedligeholdelsesbyrden og ikke mindst, hvor mange kroner, du vil lægge i projektet. Formen på dit hus er desuden med til at afgøre, hvilken type tag, du kan og bør vælge. Herudover er der naturligvis også det æstetiske at tage stilling til.

Husk de officielle tagregler -og vedtægter
Det er ikke kun din egen stil eller præferencer, du skal rette dig efter, når du vil begive dig i kast med en tagudskiftning. I visse kommuner og tilfælde er der lokalplaner og officielle regler der gælder, og som stiller krav til dit valg af tag. Du skal desuden være opmærksom
på, at man ved udskiftning af et gammelt tag til et nyt, er forpligtet til at efterisolere efter samme krav som ved nybyggeri.

Undgå at tage ikke fejl
Det er i princippet kun dig selv og dine gør-det-selv-kundskaber, der afgør, om du skal give dig i kast med udskifte dit tag selv. Da en tagudskiftning kan være både kompliceret og omfangsrig, er det dog ikke altid en god ide at klare det helt selv. Det er også en tidskrævende omgang, der nemt kan tage mange måneder. Det er for slet ikke at nævne de vandskader, der er risiko for, hvis taget ikke lægges korrekt. Det er vandskaber, der kan resultere i råd og skimmelsvamp. Undgå både fejl, vandskader og tvivl og kontakt din lokale tagmand for råd og vejledning.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved