kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

En lille app gør en STOR forskel for hjemløse

Tilflyttere i byer og kommuner har mange ansigter og baggrunde. For mange hjemløse er flytning dog et hverdagsvilkår, hvor de er i konstant bevægelse efter mad, overnatningsmuligheder, rådgivningshjælp osv. Appen Udsat i Danmark gør det nemmere for hjemløse og socialt udsatte at danne sig et overblik over tilbud i deres lokalområde.
Hus Forbi og foreningen Fundamentet har sammen skabt en app, som er et værktøj til hjemløse og socialt udsatte. Her finder de hurtigt hjælp, når de har brug for det.

ILDSJÆL, UDVIKLER OG FRIVILLIGT HJEMLØS
Udvikleren af appen, Steffen Rasmussen, som også er stifter af Fundamentet, har altid drømt om at hjælpe sårbare og udsatte mennesker. Derfor valgte han at leve et liv som hjemløs i 6 måneder. Livet som hjemløs gav ham en unik indsigt og forståelse for miljøet samt de udfordringer og behov, der følger i kølvandet af livet som hjemløs.

"Jeg oplevede, at der var så mange tilbud til de udsatte, men ingen havde et overblik. Drømmen blev at lave en oversigt eller en guide,” fortæller Steffen Rasmussen.

EN GUIDE I LOMMEN
Mange hjemløse har en smartphone eller adgang til Nettet. Derfor blev løsningen på tilbudsforvirringen en app, der også findes som websted. Den giver et nemt og overskueligt overblik over tilbud fra brugerens fysiske lokation. Appen informerer ligeledes om, hvordan man nemmest kommer derhen til fods og med offentlig transport.

APPEN GØR EN STOR FORSKEL
Appen blev lanceret oktober 2017, og allerede nu er den hentet mere end 1600 gange. "Appen kan gøre en stor forskel for folk. Vi kan se, at den bliver brugt rigtig
flittigt og at den bliver brugt i hele landet,” siger Steffen Rasmussen.

HJÆLP TIL DEM, SOM HJÆLPER
Appen er altid åben for tilbud, som offentlige og private stiller til rådighed for socialt udsatte og hjemløse. Alle er velkomne til at byde ind med tilbud om mad, overnatningsmuligheder, væresteder, gratis psykologhjælp samt dyrlægetilbud til udsattes kæledyr. Udsat i Danmark er derfor ikke kun et værktøj til de hjemløse og socialt udsatte. Det er også til dem, der ønsker at hjælpe. Ved at oprette sit tilbud i appen bliver tilbuddene synlige og langt lettere tilgængelige for målgruppen.

Appen gør det også nemmere for offentlige hjælpere såsom sagsbehandlere at guide og rådgive hjemløse, som henvender sig med konkrete problemstillinger og akutte behov.

I Danmark blev der i 2017 registreret 6.635 hjemløse. Der har været en stigning i hjemløse på 33 pct. siden 2009. Unge fra 18-29 år udgjorde knap 35 pct. af alle hjemløse i 2017. Data fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved