kb@nord-ad.dk 36 97 00 64

Fald til i dit nye område

En flytning er i sig selv en omvæltning, og der kan ligge forskellige grunde bag de pakkede kasser og flyttebilen. Måske har din flytning bragt dig til et sted, hvor du har dårligt lokalkendskab, og dit sociale netværk er måske beskedent?

En ting er sikkert, og det er, at du langt hurtigere føler dig hjemme ved at engagere dig i lokallivet. Det kan være svært at tage kontakt til nye mennesker, og en afvisning kan ikke udelukkes. Heldigvis viser det sig oftest, at mennesker og fællesskaber bliver glade og smigrede af at blive opsøgt. Her får du 7 tips til at komme godt i gang.

1. VÆR MODIG OG TÅLMODIG
Tag initiativ, og opsøg folk. Måske sker der ikke noget. Måske gør der. Men vigtigst af alt, så tag et smil på, lyt og interessér dig. Det kan være, du ikke tror, at I har meget tilfælles. Men mange venskaber og relationer blomstrer over tid – og nogle gange viser det sig, at I faktisk har noget at give hinanden, som I ikke så i starten.

2. BLIV FRIVILLIG
Frivillighed kan være din direkte vej ind i fællesskaber, hvor du omgiver dig med kollegaer og ildsjæle, der er drevet af engagement og overskud. Der findes et væld af tilbud til frivillighed. Besøg din kommunes hjemmeside og frivilligjob.

3. MELD DIG IND I EN FORENING
Det kan være nemmere at stifte nye bekendtskaber, når man i forvejen har en fælles interesse. Det kan være en politisk forening, en idrætsforening, en hobby. Det er i princippet lige meget, om det er brætspil, fluefiskeri eller ballondans. Det vigtigste er bare, at du finder sammen med nogle, som deler din interesse og passion.

4. INVOLVÉR DIG
Du kan også udvide dit lokale netværk gennem de fællesskaber, du automatisk tilknyttes i dit nye nærområde. Er du startet i nyt job, så meld dig ind i et kollegialt udvalg. Er du forælder, så meld dig på klar i forældrerådet i barnets skole eller institution. Har du hund, så opsøg andre borgere med hunde i området.

5. FIND SOCIALE GRUPPER ONLINE
Mange kommuner, byer og handelsdelsforeninger har Facebook-grupper, du kan melde dig ind i. Disse kan være gode forums for tilflyttere til at stifte nye bekendtskaber. Samtidigt har de fleste af disse onlinegrupper også en finger på pulsen i forhold til, hvad der rører sig af aktiviteter og events i by og område.

6. VÆR IMØDEKOMMENDE OG OPMÆRKSOM
Vær selv opmærksom på, om andre omkring dig har brug for hjælp, en hånd, sparring eller måske endda en skulder til støtte. Tilbyd dig selv og følg op.

7. CARPE DIEM
Prøv at bemærke de initiativer og invitationer, der opstår spontant på vejen og sig ja.
De er ofte en håndsrækning for at byde dig velkommen og lære dig bedre at kende.

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved