kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Aabenraa Kommune

Velkommen til Aabenraa kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig

Dette er overskrift nr. 2

Smilets by

Aabenraa på 5 minutter

Hvis du lige er flyttet til Aabenraa, så kender du højst sandsynligt ikke byen eller området særlig godt. Det samme er sikkert gældende, hvis du har et feriehus i området og bor i den anden ende af landet. Her kan du lære lidt om dit nye lokalområde.

Kultur

Aabenraa ligger i bunden af Aabenraa fjord, omgivet af skov og natur. Mod syd i grænselandet er der Flensborg Fjord, hvor du kan kigge ud over Okseøerne og Flensborg by.

I Aabenraa finder du en del museer, der afspejler byens og områdets unikke kulturhistorie. På Aabenraa Museum kan du se de etnografiske samlinger, som byens kaptajner har bragt hjem fra hele verden på deres udstationeringer. I centrum af byen ligger Kunstmuseet Brundlund Slot, der byder på enestående kunstsamlinger af sønderjyske kunstnere samt skiftende kunstudstillinger. Du kan også få et besøg i slottets skyttekælder, arrestbygning og fangehul.

Aabenraa er en hyggelig by med en dejlig gågade og gode spisesteder. I en lille sidegade til gågaden ligger cafeen Fru Geest, hvor der er masser af historisk charme og de sønderjyske traditioner holdes i hævd.

Natur

Naturen i grænselandet har nogle gode vandreruter af kortere og længere karakter. Langs Hærvejen, der starter i den nordlige del af Jylland og fortsætter videre ud i Europa, kan du vandre, cykle og ride på de anlagte stier, mens du nyder den smukke natur i området.

I Aabenraa Fjord ligger den lille uberørte ø Barsø, der har en uspoleret natur og gode vandremuligheder. I fjorden ligger også Kalvø, hvor der i 1848 blev anlagt et skibsværft, der byggede nogle af datidens største danske handelsskibe og klippere, som besejlede Sydamerika og Kina. Værftet lukkede i 1870 og i dag fortælles den spændende søfartshistorie på øens lille museum. På Kalvø Badehotel kan du nyde traditionsrige sønderjyske retter eller indtage din kaffe med udsigt over Genner Bugt.

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved