Skip to the content

Aalborg Kommune

Fantastiske naturomgivelser, innovative miljøer og en masse næring til den kulturelle sult. Kendt som den lokale storby tilbyder Aalborg og Aalborg Kommune en helt unik nordjysk ro.


Indbyggere

ca. 215.312


Antal byer

10


De hedder 

Aalborgenser 


Borgmester

Thomas Kastrup-Larsen (S)

Aalborg Kommune Jonathan Toftegaard Hansen

Mød en lokal

"Nordjysk ro er det, der kendetegner Aalborg. Aalborg er kendetegnet ved at være en lokal storby, og på en eller anden måde mærker man ikke storbyens ræs. Og så er byen heller ikke større end, at man altid kun er et stenkast fra et grønt område. Sørg for at få oplevet Aalborgs sprudlende kultur- og byliv og de mange fantastiske spisesteder."

Jonathan Toftegaard Hansen er 28 år. Han er selvstændig software ingeniør, e-shoptimizer, og har boet i Aalborg Kommune siden 2013.

Besøg områdets solstråler

Boller op, boller ned

Slotsbageren er berømt for sine chokoladeboller og berygtet for sine åbningstider. For du ved faktisk aldrig, hvornår han har åbent. Men en ting er sikkert, og det er, at når der er åbningstid, så er der lang kø til det lækre bagerbrød. For indehaveren Abdalla kommer alt godt nemlig, når tiden er til det. Slotsbageren finder du på Boulevarden 5 i Aalborg.

Bisnap Strand

Mellem Hou og Bisnap finder du en af Danmarks dejligste strande på ca. 6 km. Det hvide, bløde sand og de svagt skrånende strandkanter gør stranden særlig børnevenlig. I de lune sommermåneder kan I få mange timer til at gå i dette rekreative naturområde, hvor I blandt andet også kan gå på jagt efter de gyldne ravskatte i sandet.

Vestre Fjordpark

Særligt i sommerhalvåret er dette 165.000 m2 store område samlingssted for aalborgensere i alle aldre, som elsker natur og vandsport. Her finder I åbne aktivitets- og legearealer samt badefaciliteter. Om du er til udspringstårn, parkour eller bare en picnickurv og afslapning, så skal du nok finde lige netop de rammer, som passer dig og dit humør.

Vi tager godt imod dig

Lokale virksomheder står allerede klar til at hjælpe dig

Det er altid en god idé at rådføre sig med kompetente fagfolk - uanset fag. Flytteguiden samarbejder med en række lokale virksomheder, der står til rådighed, hvis du har brug for hjælp til noget i din nye kommune. Det kan være, du er blevet tilknyttet et nyt forsyningsselskab, eller måske leder du efter et autoværksted, en ny tandlæge eller provstiudvalget i området. Det kan også være, du har brug for mere information om de banker eller uddannelsesinstitutioner, du kan vælge, hvis du gerne vil vælge lokalt. Leder du efter en lokal håndværker, som kan sætte dit nyindkøbte hus i stand, finder du også deres kontaktoplysninger her.

Alle disse brancher - og flere til - har aktivt valgt at byde dig velkommen ved at stå her på siden, og de står klar til servicere dig allerede i dag. Listen herunder indeholder lokale og dygtige firmaer, som har oparbejdet en bred erfaring, og de glæder sig til at byde dig velkommen i din nye kommune. 

Fotos: Visit Aalborg