kb@nord-ad.dk 36 97 00 64Aarhus Kommune

Velkommen til Aarhus kommune

Følgende lokale ildsjæle står klar til at hjælpe dig
Aarhus på 5 minutter

Lokalområdets natur og attraktioner

 

Hvis du lige er flyttet til Aarhus, ved du måske ikke så meget om området. Få en hurtig introduktion, så du kan lære din nye hjemegn lidt bedre at kende – på bare 5 minutter.

 

Aarhus er en havneby, der ligger naturskønt ud til bugten ved udmundingen af Aarhus Å. Kysten strækker sig fra Skødstrup til Norsminde, og der ligger masser af gode badestrande både nord og syd for Aarhus by.

 

I Aarhus er der generelt hverken langt til vandet eller skoven, og naturen i Aarhus indbyder til aktiviteter året rundt. Bugten byder på gode vandsportsaktiviteter, men området har også nogle store søer, hvis man hellere vil boltre sig i ferskvand. Det er faktisk muligt at sejle i kajak eller kano hele vejen fra Brabrandsøen og ind i centrum af Aarhus via Aarhus Å. De mange løvskove indbyder til en gå- eller løbetur, og flere steder er der også gode muligheder for at køre på mountainbike.

 

Selvom der er store højdeforskelle mellem de forskellige bydele, er det alligevel meget almindeligt, at aarhusianerne cykler til alting. En almindelig cykeltur i Aarhus og omegn går som regel både op og ned af bakke.

 

Kulturliv og shopping

Aarhus er kendt for sit hyggelige latinerkvarter med modetøj, brugskunst og designhåndværk, men der er også en lang gågade og nogle gode shoppingcentre, hvis du foretrækker at have det hele under ét tag. Aarhus byder generelt på rigtig mange gode spisesteder i alle prisklasser, alt efter om du bare skal have en hurtig frokost, eller du er ude efter den store gourmetoplevelse.

 

Kultur og spændende oplevelser er der flere af, end hvad der er plads til at remse op her. Når du kommer til Aarhus, skal du selvfølgelig en tur op i Olafur Eliassons kendte vartegn ”Your rainbow panorama”, der ligger oven på kunstmuseet Aros. Derudover må du selvfølgelig ikke glemme Aarhus Teater, og det ikoniske rådhus, der er tegnet af Arne Jacobsen.

 

Kulturhovedstad 2017

Aarhus er udvalgt til at være europæisk kulturhovedstad i hele 2017. Det betyder, at der vil være en masse arrangementer i Aarhus og hele Østjylland i løbet af året.

 

Fakta om Aarhus Kommune

Indbyggere: 330.639

Største by: Aarhus: 264.716 indbyggere

Afstand til

Randers: 40 km

Silkeborg: 40 km

Horsens: 50 km

Fakta:

Skal du til at flytte? Se alle kommunerne her

© Copyright 2018 Flytteguiden All Rights Reserved